A fost semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor pe axialul Suceava-Iași

marți, 25 aprilie 2023, 15:24
2 MIN
 A fost semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor pe axialul Suceava-Iași

 Consiliul Județean Suceava a semnat luni, 24 aprilie 2023, cu SC Autotehnorom SRL contractul pentru finalizarea lucrărilor la axialul Suceava-Iași (segmentul din județul Suceava), a anunțat Irina Vasilciuc, administratorul public al județului Suceava.

 

Consiliul Județean Suceava a semnat luni, 24 aprilie 2023, contractul pentru finalizarea lucrărilor la axialul Suceava-Iași (segmentul din ju­dețul nostru), a anunțat Irina Vasilciuc (foto), administratorul pu­-blic al județului Suceava. Câștigătorul licitației organizate de CJ pentru cele două loturi este firma Autotehnorom SRL Suceava, cu 5 subcontractanți pentru Lotul 1 (Dolhasca – Suceava, cu un stadiu de executare a lucrărilor de 42%) și  cu 6 subcontractanți pentru Lotul 2 (Suceava – Liteni – Todirești – Dărmănești, unde s-au executat 25% din lucrări).

Conform administratorului public al județului, perioada de execuție este de 15 luni de la data de începere a lucrărilor, iar ordinul administrativ de începere a lucrărilor va fi emis după constituirea garanțiilor de bună execuție.

Lotul privind sectoarele de drum „DJ 208 limită județ Iași – Budeni – Dolhasca și DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca, are o  distanță de 46,199 km, iar  lotul unde sunt incluse sectoarele de drum DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni și DJ 209D Liteni – Stroiești – Costâna – Dărmănești are o lungime de 29,54 km.

Trebuie semnalat faptul că până aseară pe  SEAP nu a apărut niciun anunț de atribuire a contractului. De ce ar fi relevant anunțul de atribuire? Dincolo de faptul că reprezintă o obligație legală, s-ar putea cunoaște exact suma pentru fiecare lot în parte și s-ar putea vedea câte economii s-au realizat.  Altminteri, informațiile oferite pe alte căi decât SEAP – lucrările pentru ambele loturi costă circa 150 de milioane de lei fără TVA – sunt cât se poate de generaliste.

Reamintim că în martie 2022, SC Autotehnorom SRL Suceava, liderul asocierii de firme care a câștigat contractul de mo­-dernizare a Axei  rutiere strategice 1 Suceava-Iași a solicitat rezilierea contractului, dând vina pe diferența enormă între cheltuieli și  finanțarea acestora. 

Comentarii