COMUNICAT DE PRESĂ

A intrat în Judecătoria Iași cu un briceag cu deschidere automată și lama de 10 cm

vineri, 29 aprilie 2022, 09:32
1 MIN
 A intrat în Judecătoria Iași cu un briceag cu deschidere automată și lama de 10 cm

Cu ocazia controlului de securitate de la intrarea în Judecătoria Iași, jandarmii au depistat un tânăr care avea un cuțit asupra sa.

Zilnic, jandarmii ieșeni desfășoară activități de ordine publică și protecție instituțională la mai multe obiective din județul Iași.

Cu prilejul derulării acestei misiuni, joi, 28 aprilie 2022, un jandarm care desfășoară activitatea de protecție instituțională la Judecătoria Iași a depistat la  intrarea în obiectiv un tânăr ce avea asupra sa un cuțit de tip briceag, cu deschidere automată și lama de 10 cm.

În momentul solicitării accesului în instituție jandarmul a întrebat persoana în cauză dacă are asupra sa obiecte interzise, iar după primirea răspunsului negativ, a procedat la controlul corporal, găsind cuțitul într-un buzunar de la geacă.

În acest caz a fost întocmit actul de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, iar cuțitul a fost ridicat în vederea confiscării/continuării cercetărilor.

Cetăţenii pot solicita sprijinul forţelor de ordine publică, ori de câte ori este nevoie, fie prin adresare directă, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Comentarii