A murit arhitectul Victor Mihailovici

miercuri, 08 iunie 2022, 15:37
1 MIN

Breasla arhitecților ieșeni a pierdut prin dispariția lui Victor Mihailovici pe unul dintre cei mai prolifici membri ai săi. Născut în anul 1941 la Deleni, județul Iași, în familia preotului Niculiță Mihailovici, a urmat cursurile Institutului de Arhitectură Ion Mincu București, pe care l-a absolvit în anul 1970.

Repartizat în Iași, la ICPROM, actualul Habitat Proiect, s-a impus de la început prin profesionalism, corectitudine și bună organizare, devenind în scurt timp șef de atelier. În această calitate a condus proiecte importante pentru orașul Iași: – Blocul TAROM, restaurarea hotelului Traian, Trustul de Construcții din bulevardul Carol I, Centrul de Calcul, Cartierul Nicolina 2, ansamblul de blocuri Costache Negri, Magazinul Moldova – pentru care a primit premiul Uniunii Arhitecților din România și multe alte lucrări.

La sfârșitul anilor 80 a fost arhitect șef al Municipiului Iași, iar după anii 90, a condus și reorganizat filiala locală a Uniunii Arhitecților din România, se arata într-un comunicat semnat de filialele ieşene ale Ordinului Arhitecţilor şi Uniunii. Arhitecţilor din România.

 

Comentarii