A murit gerontologul personal al lui Vladimir Putin. Avea sub 80 de ani, dar plănuia să trăiască până la 100

joi, 11 ianuarie 2024, 14:10
2 MIN
 A murit gerontologul personal al lui Vladimir Putin. Avea sub 80 de ani, dar plănuia să trăiască până la 100

Profesorul Vladimir Khavinson, un personaj supranumit de presa rusă independentă „gerontologul personal al lui Putin”, a murit la 77 de ani, transmite The Moscow Times. Asta în ciuda faptului că plănuia să trăiască până la 100 de ani.
 

Profesorul Vladimir Khavinson, fondator al Institutului de Bioreglare și Gerontologie din Sankt Petersburg, a înregistrat aproape 200 de patente de-a lungul carierei sale și a publicat peste 700 de lucrări științifice, relatează HotNews.ro.

Printre afirmațiile sale care au ridicat semne de întrebare de-a lungul anilor se numără faptul că a pretins că dezvoltă o terapie prin care oamenii să poată trăi până la 110-120 de ani prin încetinirea procesului de îmbătrânire.

Profesorul este cunoscut de asemenea pentru faptul că a fost consultat de alți 3 lideri de la Kremlin, în afară de Putin – Leonid Brejnev, Yuri Andropov și Boris Elțîn -, dar s-a plâns că s-a apelat la el prea târziu pentru a-i mai putea ajuta.

În 2017, Khavinson a fost decorat de Vladimir Putin la Kremlin cu „Ordinul Prieteniei”, academicianul afirmând că liderul de la Kremlin ar putea conduce Rusia ani buni după ce împlinește vârsta de 80 de ani.

Tot în 2017, el și-a oferit serviciile inclusiv președintelui american Donald Trump, afirmând că acesta „este sub un nivel uriaș de stres și pierdere de energie”, după cum amintește The Mirror.

De altfel, Khavinson a declarat că intenționează să trăiască până la 100 de ani, urmând cercetărilor sale.

Anunțul morții cercetătorului a fost făcut de către Oleg Ergașev, viceguvernatorul din Sankt Petersburg, care a precizat că Khavinson a murit în 6 ianuarie.

Comentarii