A murit mama biologică a liderului de la Kremlin. Georgianca Vera Putina a susținut că Vladimir Putin este fiul său

joi, 01 iunie 2023, 22:40
2 MIN
 A murit mama biologică a liderului de la Kremlin. Georgianca Vera Putina a susținut că Vladimir Putin este fiul său

Vera Putina, care a murit miercuri, 31 mai, la 96 de ani, a ieșit din obscuritate în 1999, pretinzând că este mama biologică a lui Vladimir Putin, pe care a pretins că l-a abandonat când era copil.

În „cvasi-autobiografia” sa, Putin a scris că s-a născut și a crescut la Sankt Petersburg, singurul fiu supraviețuitor al Mariei, muncitoare, și al lui Vladimir Putin, muncitor la fabrică și fost militar care a servit în poliția secretă a lui Stalin în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Ambii părinți, a susținut el, au murit de cancer la sfârșitul anilor 1990.Dar detaliile verificate independent despre copilăria lui au fost întotdeauna extraordinar de greu de găsit; sursa principală pentru majoritatea informațiilor este Putin însuși. Drept urmare, Kremlinul nu a fost niciodată în măsură să infirme afirmațiile Verei Putina în mod concludent, scrie The Thelegraph.Vera Nikolaevna Putina s-a născut la 6 septembrie 1926 în cartierul rus Ociorsk. Ea a susținut că, în timp ce studia mecanizare agricolă la universitate, s-a îndrăgostit de Platon Privalov, un mecanic, a rămas însărcinată, dar a descoperi că iubitul ei era deja căsătorit și intenționa să-i fure copilul deoarece soția lui nu a putut rămâne însărcinată.Ea a susținut că fiul ei, poreclit „Vova”, s-a născut la 7 octombrie 1950 – cu exact doi ani înainte de data oficială a nașterii lui Vladimir Putin – și l-a crescut în satul georgian sărac, Metekhi, la o oră de mers cu mașina de capitala Tbilisi. 

Femeia a vrut să dovedească prin test ADN că este mama liderului de la Kremlin

Înregistrările locale arată că un Vladmir Putin a fost înregistrat la o școală din apropiere între 1959 și 1960, iar în 2008, o fostă profesoară locală, Șura Gabinașvili, a susținut într-un interviu pentru The Daily Telegraph că i-a dat lecții de limba rusă. „Îi plăceau fabulele rusești și limba rusă era materia lui preferată”, a spus ea. „Îi plăcea și pescuitul și luptele.”Când Vera s-a căsătorit cu Giorgi Osepahvili, un soldat georgian, cu care a avut alți copii, acesta a insistat să-și abandoneze primul născut, așa că l-a trimis, în vârstă de nouă ani, să locuiască cu părinții ei în Rusia. Un an mai târziu, însă, bunicul băiatului l-a dus la un orfelinat.Vera a presupus mai târziu că „părinții” lui Putin din Sankt Petersburg, care aveau ambii 40 de ani când s-a născut Putin și ai căror doi fii mai mari muriseră în copilărie, și-au adoptat fiul.

 

Mai mult, pe ziare.com

Comentarii