A treia oară, cu noroc? În sfârşit, o ofertă pentru renovarea Casei Pătrate. O licitaţie de 10 milioane de euro

joi, 19 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 A treia oară, cu noroc? În sfârşit, o ofertă pentru renovarea Casei Pătrate. O licitaţie de 10 milioane de euro

La un an după încuviinţarea finanţării prin PNRR de către Ministerul Dezvoltării, Instituţia Prefectului a primit o ofertă pentru renovarea energetică a Palatului Administrativ. Este a patra licitaţie organizată pentru atribuirea contractului, după ce primele două eşuate au vizat doar documentaţia, iar a treia a inclus şi pachetul de lucrări, dar a fost şi ea anulată. Oferta deousă acum vine din partea unei asocieri de firme condusă de Katar Conneg, o societate de construcţii care a derulat mai multe proiecte în Iaşi.

Licitaţia a pornit de la valoarea estimată de 48,55 milioane de lei, bani obţinuţi din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 – Valul renovării. Contractul de lucrări este prevăzut să se deruleze pe parcursul a 22 de luni, o durată mai mare decât era propusă la procedura anterioară (14 luni).

Cititi si: Casa Pătrată: evacuare iminentă, căutări frenetice. Nu se ştie încă unde vor fi duşi sutele de angajaţi de aici

Sunt vizate mai multe obiective: reducerea cu peste 60 la sută a consumului de energie termică pentru încălzire, respectiv un consum de 30 la sută din surse regenerabile pentru încălzirea apei menajere şi pentru iluminat – cu panouri solare cu tuburi presurizate, respectiv panouri fotovoltaice.

Cititi si: Evacuarea Casei Pătrate se amână: motive tehnice. Relocarea sutelor de angajați va dura 2 ani și jumătate

Ziarul de Iaşi a relatat că toate instituţiile care funcţionează în clădire au fost anunţate deja să fie pregătite să se mute temporar în alte spaţii. Casa Pătrată aparţine Ministerului Afacerilor Interne, adică Prefecturii, toţi ceilalţi fiind chiriaşi. Cei peste 300 de angajaţi care lucrează aici ar putea să fie relocaţi la începutul anului viitor, dacă contractul va fi atribuit. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii