A treia rundă de negocieri pentru coaliția PSD-PNL: Comasarea trebuie decisă înainte de data limită de 20 februarie. Ce au au discutat Ciucă și Ciolacu în această dimineață

vineri, 16 februarie 2024, 13:24
1 MIN
 A treia rundă de negocieri pentru coaliția PSD-PNL: Comasarea trebuie decisă înainte de data limită de 20 februarie. Ce au au discutat Ciucă și Ciolacu în această dimineață

PSD și PNL se întâlnesc din nou astăzi după amiază, într-o ședință a coaliției, într-o ultimă încercare de a stabili calendarul pentru alegerile din acest an, dacă vor comasa localele prevăzute în toamnă cu europarlamentarele are vor avea loc în 9 iunie. Ședința coaliției ar urma să aibă loc la Palatul Victoria, după ședința de guvern, programată pentru ora 11.

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Marcel Ciolacu a vorbit la telefon de dimineață cu Nicolae Ciucă. Cei doi se vor întâlni astăzi. Dacă nu ajung la o concluzie în coaliția de azi este posibil ca echipele PNL și PSD să se întâlnească și în weekend.

Marcel Ciolacu a anunțat, la întoarcerea din Italia, că vrea să facă „trei comasări în acest an”. „Vreau să merg pe trei comasări. Îmi ziceți și mie cum se face economie la comasare?”, a declarat premierul.

Este ultima ocazie ca cele două formațiuni să cadă de acord, înainte de termenul limită, care este unanim acceptat ca fiind ziua de marți, 20 februarie. După această dată nu mai este timp pentru realizarea modificărilor la legislația electorală necesare pentru stabilirea calendarului. Sunt necesare mai multe acțiuni ale Guvernului și Parlamentului pentru ca procedura să fie legală, a declarat pentru G4Media, o sursă din PNL. De exemplu, modificările din Codul Administrativ trebuie finalizate până pe 11 martie.

Mai mult, pe g4media

Comentarii