A virat brusc pentru a evita un accident iluzoriu, dar a provocat altul

joi, 20 aprilie 2023, 22:40
2 MIN
 A virat brusc pentru a evita un accident iluzoriu, dar a provocat altul

Băut bine, un „șofer” a virat brusc pentru a evita un accident iluzoriu. A reușit să provoace altul. În primă instanță, a scăpat ieftin, dar procurorii au declarat apel.

În martie anul trecut, Daniel Dima a plecat din Valea Adâncă la Schitu Duca, împreună cu iubita sa, la un grătar. Nu avea permis, așa că mașina a fost condusă de un prieten. Fără grija condusului, Dima a băut aproximativ 250 ml de vișinată de 40°, fără a mânca mare lucru. La întoarcere, mașina a fost condusă tot de prietenul său. Dima a constatat însă pe drum că la motorul autoturismului apăruse o defecțiune și s-a gândit să o remedieze. Apoi a vrut să testeze mașina, așa că s-a urcat la volan. A condus aproximativ 350 metri pe strada Pepinierei, apoi a cotit pe alta. Aici, i s-a părut că observă în fața sa o umbră pe carosabil, motiv pentru care a tras brusc dreapta de volan și a frânat, intrând într-un cap de pod, apoi în alte două automobile, un Volkswagen Touran și un Mercedes-Benz, parcate pe marginea drumului. Ambulanța SMURD sosită la fața locului l-a găsit pe Dima în mașină. Își amintea că lovise capul de pod, dar nu și automobilele parcate. Ulterior, alcoolemia sa a fost estimată la 2,25-2,3‰ în sânge.

Șoferul improvizat a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, ambele fapte fiind pasibile de închisoare pe un termen cuprins între 1 și 5 ani. Dima își recunoscuse faptele, beneficiind astfel de o reducere a limitelor pedepsei cu o treime. Pentru fiecare faptă, el a primit o pedeapsă de câte 9 luni de închisoare, prin contopirea cărora rezultând o condamnare finală la 1 an de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 4 luni. Curtea de Apel va analiza pe 12 iunie contestația depusă de procurori. 

Comentarii