De Business

Punem punctul pe știi

A7 nu e gata, dar face deja minuni: Iaşul, în topul atractivităţii pentru proiecte imobiliare

sâmbătă, 17 februarie 2024, 11:14
1 MIN
 A7 nu e gata, dar face deja minuni: Iaşul, în topul atractivităţii pentru proiecte imobiliare

Blocajul urbanistic din București și impredictibilitatea își arată efectele: intenția de investiție scade cu peste 50% față de 2023, la un volum între 400-500 milioane de euro.

Pe o scară de la 1 la 5, comunitatea celor mai dinamici investitori exprimă o abordare moderată asupra perspectivelor economice ale industriei imobiliare din București în 2024, cu o medie de 3,06, în scădere de la nivelul de 3,6 din anul anterior, conform chestionarului Bucharest Real Estate Club și Romania Property Club.

Spre deosebire de București, reprezentanții autorităților locale din orașele secundare și terțiare sunt deschiși colaborării cu investitorii imobiliari de calibru, fiind conștienți de efectele pe care aceste investiții le au în dezvoltarea orașelor.

Acest fapt este vizibil și prin votul de încredere acordat orașelor regionale în studiul nostru, acesta situându-se la 3,31 (pe o scară de la 1-5, față de 3,06 pentru București). Cluj-Napoca, Timișoara și Iași conduc în Topul Centrelor Regionale atractive pentru dezvoltări imobiliare.

Respondenții chestionarului indică dezvoltarea infrastructurii drept unul din principalii factori de creștere pentru orașele regionale. Primul proiect indicat de aceștia este startul execuției loturilor A7 Ploiești – Pașcani. Citeşte articolul complet pe profit.ro.

Comentarii