Absolvenţi de matematică notaţi cu 2 şi 3 la examenul de Bacalaureat. Cum se explică?

luni, 27 iunie 2022, 14:37
1 MIN
 Absolvenţi de matematică notaţi cu 2 şi 3 la examenul de Bacalaureat. Cum se explică?

Numeroşi elevi au fost trecuţi prin liceu fără ca materia să se „prindă” de ei. Tinerii de la clase de matematică-fizică au reuşit să ia note sub cinci exact la materia principală de studiu. Newsweek a atras atenţia şi anul trecut despre o practică ce se întâlneşte în multe judeţe ale României.

Timp de patru ani, elevii sunt trecuţi prin liceu, iar la examenul de bacalaureat nu obţin note de trecere exact la materia unde au alocate cele mai multe ore de studiu. Cum reuşesc aceşti tineri să obţină note de 2 şi 3 la matematică după ce au studiat patru ani intensiv această materie la clase de matematică-fizică rămâne un mister. Ministerul Educaţiei a promis, anul trecut, controale în şcolile cu puţini promovaţi, dar, deocamdată, nu ştim cu ce rezultate.

Newsweek România a analizat judeţele Giurgiu şi Călăraşi, unde ministrul Cîmpeanu a anunţat cele mai mici rate de promovare. Dar am constatat o situaţie similară şi în judeţul Olt.

Potrivit facsimilelor pe care le prezentăm alăturat, se poate vedea că pentru unii elevi liceul a fost „trucat”.

Un elev de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din judeţul Giurgiu, de la clasa de mate-fizică, a obţinut nota 3,5 la examenul de bacalaureat la matematică.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii