Accident în lanț provocat de un tânăr care s-a urcat la volanul unui BMW fără a avea permis de conducere

marți, 23 ianuarie 2024, 16:24
2 MIN
 Accident în lanț provocat de un tânăr care s-a urcat la volanul unui BMW fără a avea permis de conducere

Un bărbat în vârstă de 36 ani din comuna Oşorhei a fost reţinut pentru 24 ore şi s-a ales cu dosar penal, după ce s-a urcat fără permis la volanul unui BMW şi a provocat un accident în lanţ în localitatea Cheriu, soldat cu rănirea unei persoane şi avarierea a patru maşini. 

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei, accidentul rutier s-a produs luni la prânz, pe drumul comunal 54 în Cheriu, unde, aflat la volanul unui BMW, bărbatul nu a păstrat distanță suficientă faţă de un Volkswagen Sharan condus în fața sa, în aceeași direcție, de un localnic de 22 de ani, acroșându-l în partea din spate, scrie ebihoreanul.

În urma impactului, Volkswagen-ul a fost proiectat într-o autoutilitară, condusă în aceeași direcție, de un orădean de 33 de ani care, din impact, a fost aruncată pe sensul opus de circulație, pe podețul unei case, unde a acroșat o Skoda parcată, care, la rândul ei, a fost împinsă în poarta imobilului.

În timpul carambolului, una dintre maşini a acroşat o femeie de 64 de ani, din Oradea, care circula ca pieton în afara părții carosabile şi care a ajuns la spital.

Speriat, după producerea evenimentului rutier, bărbatul de 36 de ani care conducea BMW-ul a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea poliției, revenind ulterior la fața locului.

Motivul? "În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul de 36 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule", se arată în informarea poliţiştilor. 

Cert e că bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și vătămare corporală din culpă.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Rutier Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Comentarii