Accident mortal provocat de un şofer beat. El a încercat să se sustragă anchetei

marți, 11 iulie 2023, 08:44
2 MIN
 Accident mortal provocat de un şofer beat. El a încercat să se sustragă anchetei

Un accident tragic a avut loc, soldat cu moartea unei persoane, iar un bărbat a fost dus în arestul Poliţiei şi s-a ales cu un dosar penal în urma acestui incident, scrie monitorulsv.ro.

Într-o încercare disperată de a se sustrage de la răspundere, şoferul, care era extrem de beat, a încercat să arunce vina asupra victimei, susţinând că aceasta se afla la volan. Autorităţile au investigat cazul şi au stabilit adevărul, punând sub acuzare persoana responsabilă. Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 20.00, pe drumul comunal 85E, care face legătura între Dornişoara şi Poiana Stampei.

Ioan Aciobăniţei a ignorat cu desăvârşire faptul că consumase o cantitate considerabilă de alcool şi s-a urcat la volanul propriului său vehicul, un VW Transporter. În dreapta sa se afla un prieten, iar în timpul călătoriei, din motive care urmează să fie elucidate, şoferul nu a mai putut controla maşina, care s-a răsturnat. Pasagerul a decedat aproape instantaneu, iar la locul accidentului au fost chemate poliţia şi ambulanţa prin intermediul serviciului unic de urgenţă 112. Echipa medicală a constatat doar decesul bărbatului, nefiind posibilă intervenţia salvatoare. În acelaşi timp, şoferului i s-a solicitat să sufle în etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii nivelului de alcoolemie.

Ioan Aciobăniţei a fost reţinut pentru 24 de ore şi este acum subiectul unei anchete pentru infracţiunile de "ucidere din culpă" şi "conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului".

SURSA FOTO: monitorulsv.ro

Comentarii