Activiştii „Codrii Iaşului” acuză tăieri haotice de copaci în zona Ciurea-Dobrovăţ – FOTO

joi, 25 ianuarie 2024, 09:03
2 MIN
 Activiştii „Codrii Iaşului” acuză tăieri haotice de copaci în zona Ciurea-Dobrovăţ – FOTO

Activiştii "Codrii Iaşului" acuză tăieri haotice de copaci în zona Ciurea-Dobrovăţ. Inclusiv parcaje ale traselor de drumeţie şi panouri de informare au fost puse la pământ. Ce răspund pădurarii, când răspund.  

“De ziua Micii – de fapt Marii, că a fost cea mai grea și cea pentru care avem merit noi – Uniri să ne amintim că am avut momente în care Ieșenii au hotărât pentru binele celor mulți, nu interesele celor puțini și corupți (atunci ciocoii vechi și noi și conducătorii fanarioți), luând ce e bun din cultura europeană dar gândind pentru binele românilor de aici, de lângă noi. Și să nu uităm că urmează un an cu alegeri!

Pe domeniul nostru, de o lună de zile ni se semnalează că pe Traseul Tematic Codrii Iasilor și zona adiacentă trasee cu marcaj turistic bandă roșie, cruce roșie, punct galben, se taie, se taie arbori cu marcaj și mai nou utilajele dărâmă panourile traseului. Ce rol recreativ și de protecție, ce valoare peisagistică, ce «certificare PEFC», ce rol social, ce grija pentru sănătatea și nevoile ieșenilor celor mulți, dincolo de interesele celor puțini?

Menționam că imediat după ce ne-au fost semnalate tăierile arborilor cu marcaj am fost contactați de Opariuc Daniel, sef la Ocolul Silvic Lunca Cetatuii, care ne-a spus că arborii tăiați urmează să fie degajați până la sfârșitul lunii Ianuarie. Întrebat de tăierea arborilor cu marcaj (subiect discutat după întâlnirea pentru certificarea PEFC si unde părea că agreasem o soluție), a spus că marcajul va fi refăcut. Speram să mai avem si arbori până atunci, dacă codru și peisaj nu.

Apreciem totuși că există măcar dialog dacă, prin contrast, conducerea Directia Silvica Iasi pare complet închisă la discuții cu societatea civila vertical”, arată activiştii pe pagina de Facebook. 

Comentarii