Actualizare – De luni, 425 de şcoli ieşene intră în scenariul verde: ore faţă în faţă

sâmbătă, 20 februarie 2021, 03:01
2 MIN
 Actualizare – De luni, 425 de şcoli ieşene intră în scenariul verde: ore faţă în faţă

Totodată, 224 de unităţi din judeţ se vor afla în scenariul galben. Actualizarea s-a făcut după calculul incidenţei la 14 zile pe localităţi, potrivit reglementărilor anti-pandemie. Municipiul Iaşi rămâne în scenariul galben.

425 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi îşi vor desfăşura săptămâna viitoare activitatea în scenariul verde, cu participarea tuturor elevilor la lecţiile faţă în faţă, iar 224 de unităţi din judeţ se vor afla în scenariul galben, cu participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. În săptămâna care urmează nicio unitate şcolară nu se află în scenariul roşu. Este o evoluţie înspre bine, numărul elevilor ce vor învăţa faţă în faţă fiind sensibil mai mare faţă de acum două săptămâni.

Decizia modului de funcţionare a şcolilor a fost luată în conformitate cu Ordinul nr. 3235/93 din 4 februarie 2021, în funcţie de la incidenţa epidemiologică din data de 19 februarie cumulată pe ultimele 14 zile. Astfel, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, dintr-un total de 98 de unităţi administrativ-teritoriale, 83 sunt în scenariul verde, iar 15, în scenariul galben. Astfel, localităţile care au peste un caz la mia de locuitori, deci se află în scenariul galben, sunt Municipiul Iaşi şi localităţile Aroneanu, Ciurea, Dolheşti, Drăguşeni, Fântânele, Holboca, Lespezi, Mădârjac, Miroslava, Rediu, Tătăruşi, Ţigănaşi, Valea Lupului şi Vânători. Celelalte localităţi se află în scenariul verde.

Raportat la situaţia de săptămâna care urmează să se încheie, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 20 de unităţi administrativ-teritoriale. În 10 unităţi, aceasta a coborât sub 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, într-o unitate incidenţa a coborât sub 3/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul roşu la cel galben, iar în 9 unităţi, incidenţa a depăşit 1/1.000 de locuitori, şi s-a trecut în scenariul galben.

Decizia finală cu privire la scenariile de funcţionare a unităţilor şcolare din judeţul Iaşi a fost luată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, în urma propunerilor consiliilor de administraţie ale şcolilor, propuneri avizate ulterior de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Comentarii