Acuzat că a amplificat ura împotriva evreilor, Elon Musk se întâlnește cu președintele Israelului

luni, 27 noiembrie 2023, 10:25
1 MIN
 Acuzat că a amplificat ura împotriva evreilor, Elon Musk se întâlnește cu președintele Israelului

Miliardarul Elon Musk, acuzat că a amplificat ura împotriva evreilor pe platforma sa de socializare X, se întâlnește luni cu preşedintele israelian, Isaac Herzog, şi cu familiile ostaticilor din Fâșia Gaza, conform CNN.

Conform sursei citate, la întâlnirea cu Musk – aflat în Israel – Isaac Herzog ar urma să sublinieze necesitatea de a combate creșterea antisemitismului online.

De asemenea, ar urma să participe la întâlnire și reprezentanți ai familiilor ostaticilor ținuți de Hamas, pentru a vorbi despre „ororile atacului terorist din 7 octombrie, despre durerea și incertitudinea permanentă pentru cei ținuți în captivitate”, a adăugat biroul președintelui.

Casa Albă l-a acuzat pe Elon Musk că a făcut o „promovare abjectă a urii antisemite şi rasiste”, într-una dintre postările sale de pe X. Miliardarul a răspuns unei persoane care a scris că evreii încurajează „ura împotriva albilor”. „Ai spus exact adevărul”, a fost reacția lui Musk.

Casei Albă a reacționat spunând că postarea miliardarului reperă o teorie a conspiraţiei potrivit căreia evreii ar avea un plan secret de a încuraja imigraţia ilegală în ţările occidentale pentru a submina majoritatea albă a acestora.

În luna septembrie, înainte de izbucnirea războiului Israel-Hamas, după săptămâni de controverse legate de conținutul antisemit de pe platforma de socializare X, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu Elon Musk, îndemnându-l să găsească un echilibru între protejarea libertății de exprimare și combaterea discursului instigator la ură.

Comentarii