Admiterea la Politehnică: ritmul înscrierilor s-a dublat

miercuri, 11 iulie 2018, 01:50
1 MIN
 Admiterea la Politehnică: ritmul înscrierilor s-a dublat

În cea de-a doua zi de înscrieri la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ numărul de dosare depuse s-a dublat comparativ cu ziua anterioară. Astfel, dacă luni au fost depuse doar 54 de dosare, ieri au fost depuse 106 dosare. Cele mai vânate facultăţi rămând însă Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“ şi Facultatea de Automatică şi Claculatoare (AC), mai bine de jumătate dintre dosarele depuse ieri fiind la aceste specializări. 

Mai exact, la AC au fost depuse 41 de dosare, iar la Arhitectură 29, în condiţiile în care doar la aceste facultăţi se susţine examen de admitere. Ieri, a treia în ordinea preferinţelor celor care au depus dosare de admitere la Universitatea Tehnică a fost Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, cu opt dosare depuse pentru locurile la buget şi unul la taxă, facultate care luni nu a avut niciun dosar depus.

Următoarea a fost Facultatea de Mecanică, cu 6 dosare pentru locurile la buget, urmată de Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată cu 4 dosare pentru locurile la buget şi unul la taxă. La Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, la fel ca în prima zi de înscrieri, nu a fost depus niciun dosar. În cele două zile de admitere, la Politehnica ieşeană au fost depuse un număr de 149 de dosare pentru locurile la buget şi 11 pentru cele la taxă, cu menţiunea că un candidat se poate înscrie din start, plătind o singură taxă de admitere, la toate cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene. 

 

 

 

Comentarii