Adrian Marinescu: Ar fi bine să avem antivirale orale care să poată fi prescrise de medicii de familie

joi, 11 noiembrie 2021, 23:38
1 MIN
 Adrian Marinescu: Ar fi bine să avem antivirale orale care să poată fi prescrise de medicii de familie

Medicul primar Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, spune că antiviralele trebuie folosite în ambulatoriu doar cu prescripţie medicală. Acesta crede că ar fi bine să avem antivirale orale care să poată fi prescrise de medicii de familie, dar nu recomanda automedicaţia, deoarece reacţiile adverse pot fi foarte grave.

”Arbidolul este un antiviral pe care l-am folosit şi noi la Balş, dar nu este deloc recomandabil să-l folosiţi fără sfatul unui medic specialist, pentru că trebuie stabilit dozajul corect, efectele secundare fiind foarte grave altfel. Singura soluţie preventivă eficientă rămâne vaccinul”, a avertizat dr Marinescu la TVR1.

Acesta atrage atenţia că sunt prea mulţi oameni care ajung la spital foarte târziu şi recomandă o mai bună legătură cu medicul de familie şi solicitarea unor sfaturile medicale înainte de a fi prea târziu.

Conform unei postări pe contul de social media, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicaledin România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră. OLX a anunţat că nu va mai permite pe platforma sa comercializarea medicamentelor Arbidol şi Arbivir. OLX spune că „a sesizat un interes crescut al utilizatorilor, în ultimile două luni, pentru comercializarea medicamentelor Arbidol şi Arbivir”. Între 1 octombrie şi 7 noiembrie 2021 au fost peste 8.000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente.

De la începutul anului, pe OLX s-au făcut aproape 12.300 de căutări pentru Arbivir şi Arbidol. OLX aminteşte că în mod oficial, aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii