Africa de Sud a suspendat vaccinul AstraZeneca din cauza eficacității sale limitate

marți, 09 februarie 2021, 09:54
1 MIN
 Africa de Sud a suspendat vaccinul AstraZeneca din cauza eficacității sale limitate

Africa de Sud a suspendat temporar administrarea vaccinului AstraZeneca, după ce un studiu a arătat că antidotul britanic ar avea o eficacitate limitată față de varianta sud-africană, prezentând o serie de rezultate considerate dezamăgitoare.

Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Zweli Mkhize, în lumina rezultatelor conform cărora vaccinul ar oferi o protecție limitată împotriva variantei de Covid identificată în țara africană. Ministrul a precizat că guvernul sud-african va aștepta sfaturi suplimentare privind cea mai bună utilizare a vaccinului Oxford-AstraZeneca.

Rezultatele sunt rodul unui studiu, încă incomplet, realizat de Universitatea Witwatersrand din Johannesburg și care nu a fost supus unei evaluări inter pares. Studiul afirmă că nu s-a putut „stabili eficacitatea vaccinului împotriva cazurilor severe de boală și în cazul persoanelor spitalizate, deoarece subiecții examinați erau adulți tineri şi sănătoși”.

Varianta sud-africană ar reprezenta aproximativ 90% din cazurile noi depistate în țară. Studiul în cauză a implicat 2.000 de persoane și a constatat că vaccinul oferă o protecție minimă împotriva cazurilor ușoare și moderate de Covid-19.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii