Agresorii i-au ars faţa şi ochii cu spray-ul

luni, 07 ianuarie 2019, 21:12
1 MIN
 Agresorii i-au ars faţa şi ochii cu spray-ul

Două persoane au ajuns la spital weekendul acesta din cauza unor arsuri. Un bărbat în vârstă de 81 de ani, din comuna Ciorteşti, a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi cu arsuri de gradul al III-lea pe partea superioară a corpului, după ce a scăpat lichid fierbinte pe el.

Un alt caz ce a fost în atenţia medicilor ieşeni este şi cel al unei persoane de 53 de ani din Iaşi care s-a ales cu mai multe arsuri pe faţă şi ochi după ce a fost victima unei agresiuni fizice. După ce au fost tratate, ambele persoane au fost lăsate să se întoarcă la domiciliu. „Pacientul în vârstă de 81 de ani prezenta o arsură de gradul al III-lea, în zona toracală, provocată de un lichid fierbinte. Celălalt pacient, de 53 de ani, avea o arsură chimică cauzată de un spray lacrimogen, pe faţă şi ochi“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Principalele efecte care apar imediat după ce o substanţă lacrimogenă intră în contact cu ochii şi produce arsuri sunt durerea, iritaţia oculară, lăcrimarea, roşeată, imposibilitatea de a ţine ochii deschişi, senzaţia de corp străin şi înceţoşarea vederii. Specialiştii recomandă celor care au fost victime ale unor astfel de substanţe să solicite îngrijire de specialitate în cel mai scurt timp, iar până să ajungă la un cabinet medical să clătească ochii cu apă. 

 

 

Comentarii