Alertă în Vaslui ! Tulpina Omicron a ajuns la Bârlad

vineri, 03 decembrie 2021, 08:29
2 MIN
 Alertă în Vaslui ! Tulpina Omicron a ajuns la Bârlad

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că la doi dintre pacienții depistați pozitivi Covid există „suspiciuni înalte” că virusul cu care s-au infectat în Africa de Sud este noua tulpină, Omicron. Unul dintre ei este un bărbat de 59 de ani din Bârlad, aflat de marți spre miercuri în izolare.

 „Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Bârlădeanul venit din Africa de Sud, depistat pozitiv Covid pe aeroportul Otopeni este deocamdată asimptomatic. Pentru că există suspiciunea ca acesta să fie infectat cu noua tulpină Omicron, reprezentanții DSP îl monitorizează foarte atent. “De când a ajuns la Bârlad vorbim cu el telefonic în fiecare zi. Și în dimineață aceasta doamna doctor Costache l-a sunat și nu prezintă nicio simptomatologie specifică infecțiilor cu coronavirus. Este asimtomatic. Stă izolat singur într-o locuință și nu are cum intra în contact cu familia sa. Este vaccinat cu toate trei dozele de vaccin și are vârsta de 59 de ani. Sperăm ca evoluția sa să fie un pozitivă”, ne-a declarat Mihaela Vlada. Bârlădeanul lucrează la o companie de automobile din Africa de Sud și a fost adus acasă din aeroport de un echipaj de la IGSU. “În data de 30 noiembrie 2021, o autospecială din cadrul ISU Vaslui s-a deplasat la București, pentru a prelua o persoană suspectă de Covid 19. Bărbatul a fost adus la Bârlad, la domiciliu, în condiții de izolare și protecție. Ulterior a fost confirmat faptul că persoana este pozitivă”, a precizat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Mai mult, pe vremeanoua

Comentarii