Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare

sâmbătă, 21 ianuarie 2023, 18:59
1 MIN
 Alexia, la începutul unui drum anevoios! A început partea de recuperare

Alexia este cunoscută deja de comunitate dar și de oameni din întreaga țară care au empatizat cu trauma ei. Este fetița luptătoare care a supraviețuit unui accident rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate de medicii ieșeni în premieră în Europa.

Pentru Alexia începe o nouă etapă lungă și anevoioasă: partea de recuperare medicală. Serviciile medicale pentru acest proces îndelungat au fost oferite familiei Tudose de Monclinic Botoșani.

Zi de zi, Alexia va fi ajutată de echipa de medici de la această clinică de recuperare medicală din municipiu să revină la viața dinaintea accidentului rutier, care i-a adus primul obstacol major din viață. O vor ajuta să se recupereze echipa de specialiști din cadrul Monclinic printre care se află Ioana Iftime, medic de recuperare, Radu Malancea, medic de ortopedie și traumatologie dar și Maria Hrihoreanu, kinetoterapeut.

„Procesul de recuperare pentru Alexia va fi un proces lung. Deocamdată ne concentrăm pe restul corpului, decât pe cele două brațe, ca să o pregătim încet, încet pe ceea ce înseamnă recuperarea brațelor ei. Deocamdată multă vreme vom face în continuare kinetoterapie și terapii manuale, fără aparatură cu proceduri electrice. Deci, terapie prin mișcare”, a declarat Ioana Iftime, medic de recuperare medicală

Mai mult, pe botosaneanul.ro

Comentarii