Eveniment

Ama Impex, calitate remarcabilă și durabilitate în tâmplăria din lemn stratificat. Firma are un showroom în județul Iași, comuna Miroslava (P)

vineri, 16 iunie 2023, 06:40
7 MIN
 Ama Impex, calitate remarcabilă și durabilitate în tâmplăria din lemn stratificat. Firma are un showroom în județul Iași, comuna Miroslava (P)

O firmă românească s-a impus în domeniul producției de tâmplărie din lemn stratificat datorită calității superioare a produselor sale, iar în prezent colaborează cu arhitecți de prestigiu din țară și companii locale la fel de valoroase.

Ama Impex și-a pus amprenta pe lucrări monumentale din Iași, dar și din alte orașe din țară. Palatul Mitropolitan din Iași, Cazarma Militară din Copou, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, dar și sediul din București al Ordinului Arhitecților din România (OAR) sunt câteva dintre edificiile care poartă tâmplării cu semnătura Ama Impex.

Compania a fost fondată de Dumitru „Titu” Lupașcu în urmă cu peste două decenii, iarieri, omul de afaceri a dorit să marcheze cei peste 23 de ani pe piața de lemn și tâmplărie la showroom-ul din comuna Miroslava, situat pe strada Constantin Langa. 

Evenimentul a reunit arhitecți apreciați precum Manuel Saliche, Constantin Hârțan, Manuela Dascălu, Simona Popovici și Musulbas Serghei. La evenimentul organizat de Ama Impex în care s-a prezentat portofoliul cuprinzător de clienți și produse au participat și reprezentanți ai câtorva firme locale din domeniul amenajărilor interioare, respectiv Art Decor, Novambient, cât și firme cu renume în domeniul construcțiilor, printre care Construcții EST.


 
Prezența la eveniment a arhitecților și a firmelor specializate demonstrează importanța și interesul crescut pentru utilizarea acestui material în proiectele de design și construcții, consolidând colaborări și dezvoltând sinergii în industrie. Astfel, recent, Ama Impex a început o colaborare cu firma Valserv din Cluj, partener ter Hürne, brand care s-a impus în domeniul parchetului ca un sinonim al luxului și durabilității, satisfăcând cerințele celor mai exigente proiecte de design interior. Parteneriatul este o punte de legătură între Moldova și Transilvania, oferind o soluție completă din lemn, care se evidențiază prin calitate și sustenabilitate. 

Îmi place implicarea și devotamentul lor. Niciodată nu au lăsat lucrul neterminat, ori să nu fie conform cerințelor și exigențelor. Din punctul meu de vedere, cei de la Ama Impex nu au concurent pe piața locală. În proporție de 80% dintre proiecte cu ei am lucrat. Am făcut la un moment dat o propunere pentru o balustradă mai atipică, pe client nu l-am câștigat, dar pe domnul Titu Lupașcu, da, pentru că el a fost dispus să pună în operă ideea mea și uite așa am obținut o balustradă pe care ulterior și-au dorit-o mulți în casele lor”, ne-a declarat arhitectul Simona Popovici. 

La rândul său, Titu Lupașcu a menționat: „Suntem încântați să vedem o asemenea deschidere pe plan local, prin prezența numeroasă a arhitecților și a firmelor pe care le-am invitat, precum și interesul crescut pentru produsele pe care le producem în fabrica noastră de lângă Piatra Neamț, dar și pentru noua gamă de produse pe care o importăm de la partenerii noștri Valserv de la Cluj”, a declarat fondatorul firmei.


 
În prezent, Ama Impex are 32 de angajați. Reputația solidă a firmei, susținută de aprecierea arhitecților și  autorităților locale, demonstrează angajamentul constant în livrarea unor soluții de calitate superioară, în conformitate cu cerințele și standardele impuse de comunitatea locală. De la sfârșitul anului trecut a decis să se alăture afacerii de familie și Codrin Lupașcu, fiul fondatorului Ama Impex, aducând astfel o nouă perspectivă și dinamică în cadrul companiei prin postura de director general. El a absolvit ca șef de promoție facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași, finalizându-și studiile de doctorat, recent, la o universitate de prestigiu din Marea Britanie. Astfel, afacerea are parte de continuitate, Codrin Lupașcu concentrându-se asupra dezvoltării durabile și a strategiilor pe termen lung, pentru a duce afacerea familiei într-o nouă eră de creștere și inovație.


 
Tatăl său a început în primii ani activitatea cu exploatări forestiere și realizarea de elemente stratificate de lemn. La începutul anilor 2000, însă, Titu Lupașcu a decis să fabrice tâmplărie de lemn stratificat, un domeniu pe care nu îl cunoștea, dintr-o pură întâmplare.
 
M-am mutat la Iași la începutul anilor 2000. Am cumpărat și renovat un apartament aici, iar când a venit vorba de tâmplărie, am ales un atelier din Cluj să se ocupe de execuție. După luni de zile, au venit toate obiectele de tâmplărie pe care le-am comandat și m-am îndrăgostit pe loc de ceea ce am văzut. Atunci a fost momentul când am decis că asta doresc să fac de acum încolo. I-am propus inginerului de la Cluj, Călin Feier, să ne asociem și să deschidem un atelier de tâmplărie, aici, în zona Moldovei”, povestește Titu Lupașcu, fondatorul Ama Impex.
 
Cei doi au cumpărat ulterior o veche fermă din satul Unghi, comuna Dragomirești, județul Neamț și au tehnologizat-o, a apărut următoarea problemă: cui puteau cei doi să vândă produsele pe care le realizau? „Ca să devii cunoscut pe piață, pe lângă seriozitate și perfecționism, trebuie să ai curaj”, consideră omul de afaceri.  Acesta s-a impus pe piața locală făcând tâmplărie pentru prietenii săi, fără bani. „Da, le-am propus prietenilor mei să le fac tâmplăria de lemn, fără să-mi dea vreun ban dacă nu sunt mulțumiți de ceea ce le aduc în casă. Doar așa am putut crește și așa am reușit să devin cunoscut pe piața din Iași, ca un tip serios și meticulos când vine vorba de detalii. Aceeași mentalitate și tindere către un lucru imaculat făcut, le insuflu de ani de zile și angajaților mei”, mai spune Titu Lupașcu.
 
Deși avea experiență în realizarea prefabricatelor pentru tâmplărie din lemn, în ceea ce privește realizarea efectivă a unei lucrări de tâmplărie, acesta a luat-o complet de la zero. Cu multă muncă, a deprins meserie de la prietenul său Călin, și a reușit să ducă tot ceea ce înseamnă obiecte de tâmplărie din lemn stratificat la un alt nivel, în ceea ce privește calitatea și fluxul tehnologic al acestora.


 
Au urmat ani în care, prin pasiunea și dedicarea sa, a construit relații solide cu clienții și angajații investind în dezvoltarea resurselor umane și tehnologice pentru a asigura succesul pe termen lung al companiei. Standardul de calitate i-a adus notorietate pe piața din nordul Moldovei.

Datorită eticii de lucru, firma a reușit să pătrundă în casele multor oameni, dar și a instituțiilor publice din orașul Iași, producătorul Ama Impex fiind recunoscut ca unul dintre cei mai serioși și buni producători din zonă. Omul de afaceri spune că etica lor de lucru dusă la extrem, când vine vorba de seriozitate și calitate, cât și faptul că se lucrează doar din lemn i-a ajutat de-a lungul timpului. Clienții au fost mereu mulțumiți, arată Titu Lupașcu, astfel că renumele l-a câștigat prin recomandări „din gură în gură”.
 
Faptul că majoritatea celor mai bogați oameni ai orașului au ales să lucreze cu mine și faptul că de-a lungul timpului am realizat lucrări monumentale la punctele principale de atracție ale orașului a fost o confirmare majoră că facem bine ceea ce facem și că suntem pe drumul cel corect”, consideră Titu Lupașcu.
 
Acesta își amintește emoția trăită la sfârșitul anului trecut, când fiul său i-a spus că vrea să i se alăture în afacere. „Am rămas surprins când fiul meu a venit într-o zi la mine și mi-a spus: tata, vreau să învăț și să duc mai departe ceea ce ai început tu. A venit cu un suflu total nou, de care firma avea nevoie. Firmele care au rezistat de-a lungul timpului, mai ales în acest domeniu, au fost afaceri care s-au transmis din generație în generație. Pe lângă familia pe care am format-o în colectivul de 32 de angajați, majoritatea lucrând împreună cu mine de peste 14 ani, iar o parte chiar au început de pe vremea când făceam exploatări forestiere, acum s-a alăturat un nou membru care oferă stabilitate și un nou viitor, fiul meu”, a spus entuziasmat Titu Lupașcu.

Codrin Lupașcu a căutat să extindă profilul firmei, prin comercializarea de parchet. Așa au găsit firma Valserv care este partener ter Hürne.

Citind povestea lui Valentin și istoricul brandului pe care îl reprezintă – ter Hürne – am rămas impresionat. Faptul că este din aceeași perioadă pe piața parchetului de când este tatăl meu în tâmplărie, și faptul că ter Hürne este o afacere de familie care produce parchet de o calitate excepțională, au fost două ingrediente cheie care m-au motivat să caut o colaborare cu Valserv. După mai multe discuții telefonice, vizite la fabrică, la Iași și la Cluj, declar că avem o nouă punte de legătură între Moldova și Transilvania în ceea ce privește o soluție completă din lemn, calitativă și sustenabilă, pentru casa omului – tâmplărie din lemn stratificat și parchet, ambele la o calitate excepțională. Sper ca parteneriatul cu Valserv să fie unul cât mai de durată și un parteneriat de succes”, declară Codrin Lupașcu, noul director general al Ama Impex.


 
Parchetul de la ter Hürne este un parchet de o calitate superioară, 100% ecologic. Materialele folosite în crearea și finisarea acestuia nu dăunează mediului, nu conțin plastic sau solvenți, fiind ideal pentru menținerea unui aer cât mai curat în orice tip de încăpere.

Comentarii