Amantlâc, dar şi corupţie? Cât au costat crinii puşi de primarul din Botoşani pe bulevard, pentru amantă?

marți, 06 februarie 2024, 12:12
2 MIN
 Amantlâc, dar şi corupţie? Cât au costat crinii puşi de primarul din Botoşani pe bulevard, pentru amantă?

Concursul trucat de la Direcţia de Impozite şi Taxe Botoşani, anchetat de procurorii DNA, precum şi povestea crinilor şi lalelelor plantate pe bulevard de primarul căzut în farmecele tinerei ar putea să scoată la iveală şi alte aspecte.

Astfel, florile cu pricina au fost plantate în cadrul unui proiect ce viza amenajarea unui spaţiu verde de aproximativ 1.350 de metri pătraţi pe tronsonul dintre liceele „Antipa” şi „Luchian”, scrie Monitorul de Botoşani. Numai că, lucrarea nu a fost executată cu angajaţi din cadrul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Botoşani (n.r. – care avea personal), ci prin intermediul unei firme private, Anista Design SRL, care a plantat 11.600 de bulbi de crini şi 23.100 de bulbi de lalele.

La vremea respectivă, când presa s-a interesat de lucrările cu pricina, cei din primărie au precizat că lucrările au fost scoase la licitaţie, iar valoarea estimată a achiziţiei a fost de 129.500 de lei, la care se adaugă TVA. În realitate a fost vorba de o achiziţie directă, iar costul total cu proiect tehnic şi execuţie ar fi de 391.500 de lei, cu TVA. Asta în condiţiile în care pentru celelalte flori plantate în restul municipiului Primăria ar fi plătit anul trecut 150.000 de lei.

Şi nu este tot. Întâmplător sau nu, tot Anista Design SRL se ocupă de amenajarea noii zone de agrement „Aventura Parc” de la Cornişa. Tot Anista Design a reabilitat şi Parcul „Junior” cu 218.000 de lei. Anista Design a câştiga şi execuţia lucrărilor în cadrul proiectului „Eminescu, o cultură, o rută” în valoare de 2.080.730,87 lei. Şi stabilizarea versantului de la Pacea a fost câştigată de aceeaşi firmă pentru 1.134.781,13 lei.

Articolul, integral, în Monitorul de Botoşani

Despre cine este amanta primarului, AICI

Comentarii