De Business

Punem punctul pe știi

Ambasadorii străini au vizitat fabrica de medicamente din Iaşi

sâmbătă, 16 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 Ambasadorii străini au vizitat fabrica de medicamente din Iaşi

În periplul vizitelor din ultimele două zile, reprezentanţii ambasadelor din 14 ţări au călcat ieri şi pragul companiei Antibiotice SA din Valea Lupului. Corpul diplomatic a fost impresionat de activitatea companiei şi de portofoliul de produse. Ioan Nani, directorul general, le-a prezentant şi certificările internaţionale, standardele de calitate, prezenţa pe pieţele internaţionale, investiţiile realizate în ultimii ani pe platforma companiei precum şi demersurile privind alinierea la practicile internaţionale de sustenabilitate. 

„Suntem onoraţi de această vizită pe care o considerăm o oportunitate în vederea dezvoltării şi consolidării de parteneriate pe pieţele externe. Antibiotice este un brand autentic românesc, o companie adaptată pieţei farmaceutice internaţionale, care a demonstrat că performanţele şi rigorile industriei farmaceutice mondiale se pot atinge şi în România”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice. În aceste zile, Iaşul a fost gazda unor turişti de care s-a ocupat direct Ministerul Afacerilor Externe şi Consiliul Judeţean. Cei 22 de reprezetnanţi de la cele 14 ambasade au venit la Iaşi cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Iniţial fuseseră anunţaţi 35 de vizitatori de la 22 de reprezentanţe diplomatice, însă nu au reuşit să ajungă.

Conform spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, o altă delegaţie va veni la Iaşi în noiembrie. Cei 22 de diplomaţi au vizitat, pe lângă fabrica de medicamente, şi Muzeul Mitropoliei, Palatul Culturii, Complexul de la Cotnari şi Grupul Kosarom de la Paşcani. În prima zi de vizită, adică pe 14 iunie, musafirii au participat la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ dar şi cu reprezentanţii universităţilor ieşene. Oficiali veniţi la Iaşi sunt din Ar­gentina, Algeria, Peru, Congo, Egipt, Chile, Ar­menia, Brazilia, Azerbaidjan, Slovacia, Nigeria, Ucraina, Irak şi Iran. 

 

 

Comentarii