Ambasadorul Israelului la Bucureşti va fi mutat ambasador în India

miercuri, 13 septembrie 2023, 11:00
1 MIN
 Ambasadorul Israelului la Bucureşti va fi mutat ambasador în India

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, va fi trimis ambasador la New Delhi, au declarat pentru G4Media surse apropiate discuţiilor. Trimiterea unui ambasador într-o ţară mai mare – şi aici vorbim de India, cea mai populată ţară din lume – este considerată în lumea diplomatică o promovare. Situatia de fata are insa si un specific aparte. Ambasada Israelului la Bucureşti a precizat pentru G4Media că ambasadorul Reuven Azar va pleca la post in India in vara anului 2024. Reuven Azar nu a mai fost primit de oficialii statului român după întâlnirea cu conducerea AUR, au declarat pentru G4Media surse politice, potrivit cărora s-a estimat că incidentul „nu-i mai permite (ambasadorului) acelaşi nivel şi standard de reprezentare”.

Pe lângă sursele citate de G4Media, corespondenta Jerusalem Post pentru afaceri internaţionale, Rina Bassist, l-a felicitat deja pe Reuven Azar pentru numirea în funcţia de ambasador al Israelului în India.

Acest anunţ vine la scurt timp după ce ambasadorul Azar s-a întâlnit cu liderii AUR, în ceea ce analiştii consideră o schimbare de politică a statului evreu în raport cu partidele extremiste din Europa.

Partidul extremist AUR a anunţat la sfârşitul lunii august, într-un comunicat de presă în limba engleză că George Simion s-a întâlnit la Parlamentul României cu ambasadorul Israelului, Reuven Azar, şi Yossi Dagan – membru al partidului de guvernământ Likud, şeful regiunii Shomron din Israel. În comunicat nu se face nici o referire la un eventual protocol de colaborare între AUR şi reprezentanţi ai statului Israel, în schimb apare informaţia că ”George Simion a recunoscut responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor români”. De asemenea, oficialii din Israel l-au invitat pe George Simion împreună cu o delegaţie AUR să viziteze coloniile din Iudeea, Samaria şi Ierusalim.

Cititi materialul detaliat pe G4MEDIA

Comentarii