Amenințată de polițiști după ce a sunat la 112 pentru salvarea unui câine

joi, 09 decembrie 2021, 14:55
2 MIN
 Amenințată de polițiști după ce a sunat la 112 pentru salvarea unui câine

O femeie din Huși a avut parte de un adevărat șoc, după ce a sunat la 112! Femeia a vrut să reclame la „Poliția Animalelor” faptul că un biet câine dintr-o curte alăturată, unde proprietarul nu locuiește constant, este legat de un copac, lăsat în ploaie și pe pământul ud, motiv pentru care animalul scheaună zi și noapte. După ce a sunat însă, în locul salvatorilor au venit doi polițiști, care, susține hușeanca, ar fi început să o certe, spunându-i că ar putea să îi dea ei o amendă de 250 lei, pentru că i-a alertat degeaba.

„Mi-au spus așa: dar ce? Noi avem grija câinilor? La noi să sunați dacă oamenii fac ceva, se bat, se ceartă. Nu să sunați pentru că stă un câine în ploaie. O să vedeți că veți face sărbătorile la Poliție, ca să dați declarații. Și o să primiți și amendă, că sunați la 112 degeaba. Așa mi-au spus. Tremur de frică. Eu am vrut să vină Poliția Animalelor, că mi-era milă de bietul câine, nu am vrut să deranjez cu nimic”, a spus, izbucnind în plâns, Adela Cireș, în vârstă de 63 de ani.

În acest caz, reprezentanții IPJ Vaslui au spus că vor face verificări interne pentru a stabili dacă abordarea agenților a fost cea cuvenită în acest caz. De asemenea, au transmis speța și colegilor de la Poliția Animalelor, pentru a vedea care este situația acelui câine de la care a pornit gâlceava.

Apelul la 112 a fost făcut de hușeanca Adela Cireș în jurul orelor 13,00, la sugestia unui voluntar care se ocupă cu salvarea animalelor și care, nefiind aproape, i-a recomandat femeii să sune și să ceară ajutor la Poliția Animalelor. Hușeanca, înduioșată de scheunatul prelung al câinelui, lăsat, se pare, de stăpâni legat de un pom, a sunat la 112. A povestit situația, a spus că plouă și e foarte frig și bietul animal nu se poate adăposti, iar operatoarea i-a dat legătura la Poliția Huși. La scurt timp, la domiciliul femeii din zona Podului de la Ralea, au venit doi agenți cam supărați, susține reclamanta.

Aflați amănunte de pe vremeanoua.ro.

Comentarii