Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc şi pun mașina de spălat sau aspiratorul în intervalul de linişte

luni, 18 septembrie 2023, 09:59
1 MIN
 Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc şi pun mașina de spălat sau aspiratorul în intervalul de linişte

Românii care locuiesc la bloc riscă amenzi usturătoare în condiţiile în care fac anumite zgomote care îi deranjează pe vecini, într-un anumit interval orar.Viața la bloc poate fi uneori complicată, pentru că întotdeauna este important să ținem cont de deranjul pe care activitățile noastre îl pot provoca vecinilor.

Cei care nu respectă orele de linişte la bloc riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Suma se măreşte în cazul în care persoana vizată nu este la prima abatere. 

Ce amendă riscă cei care pun maşina de spălat în timpul programului de liniște

Potrivit legii 61/1991, persoanele care produc zgomote puternice în apartament sau chiar la casă riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

Aici se încadrează și utilizarea mașinii de spălat, în cazul în care aceasta îi deranjează pe vecini.

În cazul în care folosiți în timpul orelor de liniște la bloc aparatură care face zgomot puternic sau instrumente muzicale de intensitate mare, atunci puteți fi sancționat cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Legea mai arată că pentru petreceri cu caracter privat și pentru utilizarea de aparatură muzicală la un volum ridicat în timpul orelor de liniște amenda poate să fie între 2.000 și 3.000 de lei.

Mai mult, pe antena3

Comentarii