ANALIZĂ Ce se va întâmpla cu AUR cu Simion președinte. Consecvență ideologică sau reinventare?

luni, 28 martie 2022, 18:59
1 MIN
 ANALIZĂ Ce se va întâmpla cu AUR cu Simion președinte. Consecvență ideologică sau reinventare?

„Nu mai apărem prea mult la televizor este și situația asta cu războiul”. Așa explica George Simion, proaspăt ales președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), declinul partidului său în ultimul sondaj de opinie dat publicității de INSCOP.

Potrivit cercetării realizate în perioada 2-7 martie, AUR a pierdut 3,5 puncte într-o lună, după invazia Rusiei în Ucraina. Partidul a coborât pe locul trei în ierarhia formațiunilor politice din România, cu 18,9% (față de 22,4% în februarie).

Era pentru prima oară după alegerile parlamentare din 2020 când AUR își inversa tendința crescătoare din sondaje și scade în opțiunile de vot.

„Scăderea ușoară a AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-planul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media și adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid. Nu știm în acest dacă efectele războiului din Ucraina asupra intenției de vot sunt temporare, datorate contextului emoțional sau ele se vor adânci”, a explicat Remus Ștefureac, președintele INSCOP.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii