De ce era atât de surescitat tânărul încât părea ieşit din minţi?

Analizele IML – Bezmeticul de la Gară nu era drogat

joi, 03 iunie 2021, 02:01
3 MIN
 Analizele IML – Bezmeticul de la Gară nu era drogat

Oamenii legii care au discutat cu el spun că, în acest caz, băiatul sigur nu va fi găsit în toate minţile de medicii de la „Socola“. „Era coerent doar un minut, apoi delira, vorbea despre Dumnezeu şi altele“. De ce ar fi putut acesta claca: iată câteva presupuneri!

Primele analize făcute de către medici asupra tânărului care marţi a lovit 15 autoturisme între Leţcani şi Iaşi arată că, în ciuda a ceea ce li s-a părut oamenilor legii, acesta nu era drogat. Medicii de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi au făcut o serie de teste specifice, iar acestea au fost negative, urmând ca zilele următoare să finalizeze altele, mai concludente şi definitive. De altfel, cel mai probabil, rezultatele finale vor arăta că Claudiu Roşu, de 23 de ani, nu s-a drogat, spun surse din cadrul IML. În schimb, surse din cadrul Poliţiei Iaşi ne-au precizat că se suspectează că tânărul are probleme psihice.

„Acum este la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde este expertizat. Însă, mai mult ca sigur, băiatul va fi declarat ca nefiind în deplinătatea facultăţilor mintale. Din ce am stat noi de vorbă cu el, băiatul era coerent doar un minut, apoi delira, vorbea despre Dumnezeu şi altele. L-am întrebat dacă avea probeleme acasă, şi ne-a spus că nu. În schimb, acesta ar fi clacat psihic deoarece avea câteva eşecuri personale, printre care şi acela că încercase de mai multe ori să intre la şcoala de poliţie, dar fusese respins“, ne-a spus un poliţist de la IPJ Iaşi.

Claudiu Roşu venise în Iaşi marţi dimineaţă, la ora 5, şi s-a cazat la un prieten de-al său, care locuieşte în Leţcani. El i-ar fi spus prietenului său că a fugit de acasă deoarece este bătut frecvent de către tatăl său, ultima dată fiind agresat cu o zi înainte să ajungă în Iaşi. Tatăl băiatului ar fi fost militar de carieră care se pensionase în urmă cu un an de zile. După ce proprietarii casei din Leţcani au plecat la serviciu, Claudiu a avut un moment de rătăcire şi a furat un autoturism Skoda aflat în curtea casei, aparţinând unui client. De la Leţcani şi până la Iaşi, acesta a lovit mai multe autoturisme. În cele din urmă, în zona Gării, pe Străpungere Silvestru, tânărul a lovit un BMW în spate care aştepta la semafor, pe linia haşurată, pe care circulă tramvaiele. Cu toate că maşina era avariată, iar geamul fisurat şi netransparent, Claudiu Roşu a scos capul pe geam afară şi a mai condus încă 500 de metri, până în faţa autogării Codreanu, unde motorul s-a gripat şi s-a oprit. Aici a ieşit din autoturism şi a fugit, în ciorapi, fiind prins de către un pompier aflat în timpul liber, dar pe care îl lovise la intrarea în Iaşi şi care l-a urmărit. Ulterior, tânărul a fost transportat la „Socola“ de către mascaţii Poliţiei, deoarece băiatul se manifesta violent.

Comentarii