Anchetă DSP după ce un cioban a ajuns la spital cu viermi ieşind din corp şi a decedat

luni, 20 iunie 2022, 10:08
2 MIN
 Anchetă DSP după ce un cioban a ajuns la spital cu viermi ieşind din corp şi a decedat

Directorul DSP Arad, Geanina Potolia, a declarat luni, pentru Agerpres, că ancheta a fost începută pentru a se clarifica împrejurările în care a decedat bărbatul, care avea 49 de ani.

„Am fost deja în spital în ultimele două zile şi am refăcut întregul circuit prin care a trecut pacientul, începând de la momentul în care a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe şi până a decedat. Vom avea primele concluzii în următoarele două – trei zile”, a spus directorul DSP.

Biroul de presă al SCJU Arad a transmis, la solicitarea Agerpres, că bărbatul a ajuns la UPU în stare gravă în data de 15 iunie, la ora 18.34, fiind adus de un echipaj de prim-ajutor din localitatea Iermata.

Conform sursei citate, pacientul locuia într-un sălaş, pe câmp, fiind angajat cioban la un crescător de oi.

„La sosire, pacientul a prezentat o stare profund alterată, inconştient, caşectic, în stare de şoc toxico-septic, cu faţa şi gâtul acoperite de viermi, care ieşeau din fistule de la nivelul feţei precum şi din tubul de traheo-stomă. Pacientul a fost igienizat imediat la garderobă dar, în ciuda spălărilor repetate, a continuat să elimine viermi din căile respiratorii superioare. Pacientul a fost recoltat, s-a instituit imediat tratamentul complex de terapie intensivă, a fost trimis la investigaţiile imagistice (tomografie de cap, torace şi abdomen) şi a fost monitorizat permanent. Au fost organizate consulturile de specialitate necesare (ATI, chirurgie, infecţioase, interne), a fost implicată asistenta socială şi a fost internat la ATI II în cursul dimineţii următoare, la ora 07.30”, au transmis reprezentanţii spitalului.

Comentarii