Anchetă în Franţa după moartea unui student la medicină, la 10 zile de la vaccinare

miercuri, 24 martie 2021, 12:00
1 MIN
 Anchetă în Franţa după moartea unui student la medicină, la 10 zile de la vaccinare

Franţa a deschis o anchetă la cererea familiei unui student la medicină, în vârstă de 24 de ani, care a murit la 10 zile după vaccinarea cu serul AstraZeneca. Un raport preliminar sugerează că a avut „sângerări interne cauzate de tromboză“.

Pompierii francezi, alertaţi de rudele studentului, l-au descoperit pe Anthony Rio decedat în apartamentul său din Nantes, pe 18 martie, la 10 zile după ce s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca.

„Fratele meu avea o stare de sănătate perfectă. A avut o durere de stomac şi hotărâse să meargă la medic joi, dar nu a apucat, deoarece a fost găsit decedat în noaptea de miercuri spre joi“, a declarat fratele tânărului.

„Fratele meu, dincolo de a fi cineva genial, a avut grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nici boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singurul lucru de care ne putem agăţa pentru a înţelege ce s-a întâmplat“, a adăugat Kevin, fratele mai mare al studentului.

„Medicii ne-au spus că Anthony avea 1,7 litri de sânge în stomac. Singura consolare este că a murit în somn. Ne agăţăm de asta: cel puţin nu a suferit“, a explicat el.

Agenţia pentru Siguranţa Medicamentelor din Franţa a demarat şi ea o anchetă.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii