Angajații Salubris, urmăriți prin GPS unde fac curat în Iași. Modelul de monitorizare, extins în țară

miercuri, 04 ianuarie 2023, 17:55
1 MIN
 Angajații Salubris, urmăriți prin GPS unde fac curat în Iași. Modelul de monitorizare, extins în țară

Mai multe orașe din țară ar putea prelua modelul de la Iași, unde lucrătorii serviciului de salubritate sunt monitorizați prin GPS.

În acest fel, șefii se asigură că străzile sunt măturate așa cum e prevăzut în grafic. Supărați că sunt urmăriți, unii angajați și-au dat demisia.

La Iași, cei 180 de angajați serviciului de salubritate primesc dimineața, când intră în tură, un mic dispozitiv cu GPS, pe care-l poartă în buzunar timp de 8 ore, cât sunt la muncă.

Din două în două minute, poziția lucrătorilor este transmisă în punctul de control.

La finalul zilei, pe baza datelor colectate din teren, compania de salubritate obține un grafic și o hartă a strazilor curățate.Investiția pentru acest mecanism de monitorizare a fost de aproape 13.000 de euro, iar costul pentru o lună de observații este de 4,5 euro pentru fiecare dispozitiv, în total 800 de euro.

Cătălin Neculau, director executiv compania de salubritate: „Cât un salariu mediu pe economie. Nu este scump”.

La implementarea sistemului, unii angajați s-au supărat și și-au dat demisia. Cei rămași s-au obișnuit să fie supravegheați.
Edilii din Constanța au anunțat că, de la vară, vor adopta și ei sistemul. În alte orașe, sunt supravegheate doar utilajele companiei de salubritate.

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii