Ansamblul artistic „Florile Moldovei” din Iaşi a câştigat trofeul ”Peştişorul de aur”

sâmbătă, 12 august 2023, 11:10
2 MIN
 Ansamblul artistic „Florile Moldovei” din Iaşi a câştigat trofeul ”Peştişorul de aur”

Ansamblul artistic "Florile Moldovei" din Iaşi a câştigat marele trofeu al Festivalului internaţional de folclor pentru copii "Peştişorul de aur", desfăşurat în perioada 8 – 11 august, la Tulcea, a declarat pentru AGERPRES preşedintele juriului evenimentului, manager al ansamblului "Constantin Arvinte" din Iaşi, Petre Şuşu.

La evenimentul organizat de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist "Baladele Deltei", Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Palatul Copiilor Tulcea au participat copii din nouă ţări.

"Am observat o creştere din punct de vedere calitativ în primul rând a ansamblurilor din Tulcea. Ne referim la produsul scenic, la spectacolul artistic pe care grupurile l-au prezentat. Am văzut ansambluri frumos îmbrăcate, îngrijite, ceea ce este îmbucurător, asta înseamnă că s-a investit în costume, corect îmbrăcate. Am văzut repertorii coregrafice corect transpuse scenic, în sensul că cei mici nu au fost forţaţi să execute mişcări nespecifice vârstei lor. Am văzut copii dornici de spectacol, spectacole echilibrate. În spatele acestor spectacole, s-a văzut şi munca conştientă a pedagogilor", a declarat preşedintele juriului, coregraful Petre Şuşu.

El a mai spus că marele trofeu al celei de a 29-a ediţii a festivalului a fost câştigat de ansamblul "Florile Moldovei" din Iaşi şi a precizat că membrii juriului nu pot vota grupurile din zona lor de provenienţă.

"Este un ansamblu care se află la a patra participare la acest festival, care este în colaborare cu Palatul Copiilor din Iaşi. A reuşit să vină într-o formulă completă. Au urcat pe scenă o orchestră formată din 23 de copii, 12 perechi de dansatori, un solist vocal şi un instrumentist la nai, maximum din ce s-a putut la acest nivel şi pe această scenă. Diferenţa faţă de celelalte ansambluri a fost foarte mică. De fapt, la categoria 'Ansambluri folclorice', punctajul obţinut de participanţi a fost foarte apropiat şi s-au dat trei premii întâi, iar juriul a decis ca una din formaţii să primească şi trofeul festivalului", a menţionat preşedintele juriului.

SURSA: Agerpres

 

Comentarii