De Business

Punem punctul pe știi

„Antibiotice” a produs 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu

vineri, 25 martie 2022, 02:50
2 MIN
 „Antibiotice” a produs 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recunoaşte că, în contextul războiului din Ucraina, a existat foarte mare îngrijorare în rândul populaţiei din România privind o posibilă expunere la radiaţii. Acesta apreciază efortul depus de Antibiotice S.A de a reuşi într-un timp record să fabrice 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu de 65 de miligrame. Ieri, ministrul Alexandru Rafila a făcut o vizită la Antibiotice Iaşi.

“Dincolo de rezultate, am văzut cum a evoluat. Antibiotice Iaşi reuşeşte să realizeze o bună performanţă pentru industria farmaceutică românească. Este o unitate care aparţine statului român, prin Ministerul Sănătăţii, care este acţionarul majoritar al acestei companii. La Antibiotice, am văzut un lucru care ar trebui să ne dea de gândit şi să-l replicăm şi în sistemul de sănătate: un management foarte bun şi continuitatea acestui management. Fără continuitate în asigurarea managementului sistemului de sănătate în instituţiile medicale nu vom avea performanţă.

Vă spun acest lucru în cunoştinţă de cauză. Nu are nicio legătură cu mine, ca să excludem orice fel de comentariu, dar continuitatea în proiecte, dezvoltarea de proiecte presupune competenţă şi continuitate. Cred că este foarte important acest lucru care a făcut din Antibiotice Iaşi o instituţie de elită nu numai în judeţul Iaşi, ci şi în lume. Un sfert din producţie ajunge şi în SUA, un sfert ajunge în UE, cealaltă parte ajunge pe alte pieţe. Plus, bineînţeles, piaţa ţării noastre.

Avem datoria să prezervăm o astfel de fabrică pentru că în situaţii de criză, cum e cea în care ne aflăm în momentul de faţă, e bine să ai instrumente la îndemână cu ajutorul cărora să poţi să îţi asiguri medicaţia de care este nevoie", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, după vizita făcută la Antibiotice Iaşi.

Comentarii