Anunţul Pfizer în legătură cu eficienţă vaccinului său în faţa variantei sud-africane

joi, 18 februarie 2021, 11:29
1 MIN
 Anunţul Pfizer în legătură cu eficienţă vaccinului său în faţa variantei sud-africane

Un studiu de laborator sugerează că varianta sud-africană a coronavirusului poate reduce protecţia anticorpilor oferiţi de vaccinul Pfizer/BioNTech cu două treimi şi nu este clar dacă vaccinarea va fi eficientă împotriva mutaţiei, au anunţat cele două companii, relatează Reuters. 

Studiul a constatat că vaccinul a fost capabil să neutralizeze virusul şi nu există încă dovezi din studiile efectuate pe oameni că mutaţia reduce protecţia vaccinului, au spus companiile. Totuşi, fac investiţii şi discută cu autorităţile de reglementare despre dezvoltarea unei versiuni actualizate a vaccinului lor ARNm sau a unei doze de rapel, dacă este necesar.

Pentru acest studiu, cercetătorii de la cele două companii şi de la University of Texas Medical Branch (UTMB) au realizat un virus care are aceleaşi mutaţii cu varianta descoperită în Africa de Sud, denumită B.1.351. Aceştia au testat virusul creat în laborator pe mostre de sânge de la persoane care au fost vaccinate şi au constatat o reducere cu două treimi a nivelului de neutralizare a anticorpilor comparativ cu efectul asupra versiunii comune a virusului.

Concluziile au fost publicate în New England Journal of Medicine (NEJM).

SURSA: G4MEDIA

 

 

Comentarii