Aproape un milion de ruşi au fugit din ţară de la începutul invaziei din Ucraina

marți, 14 februarie 2023, 11:26
1 MIN
 Aproape un milion de ruşi au fugit din ţară de la începutul invaziei din Ucraina

Aproape un milion de ruşi au fugit din ţară de la începutul invaziei din Ucraina, aceasta fiind situaţie fără precedent de la revoluţia bolşevică din 1917, scrie Washington Post. „Datele iniţiale arată că cel puţin 500.000 de persoane, poate chiar aproape un milion, au plecat în anul care a trecut de la începutul invaziei – un val la fel de mare ca emigraţia care a urmat revoluţiei bolşevice din 1917 şi prăbuşirii Uniunii Sovietice în 1991 (…)

Iar valul ar putea fi încă în fază incipientă. Războiul nu pare nici pe departe terminat. Orice nou efort de recrutare din partea Kremlinului va declanşa noi plecări, la fel ca şi înrăutăţirea condiţiilor economice, care sunt de aşteptat pe măsură ce conflictul se prelungeşte.

Costul financiar, deşi vast, este imposibil de calculat. La sfârşitul lunii decembrie, Ministerul rus al Comunicaţiilor a raportat că 10 % dintre lucrătorii IT din ţară au plecat în 2022 şi nu s-au mai întors. Parlamentul Rusiei dezbate acum un pachet de stimulente pentru a-i aduce înapoi.

Cititi mai multe detalii pe defapt.ro

 

Comentarii