Arabii care au vândut spirtul ucigaş rămân în arest

sâmbătă, 30 mai 2020, 01:50
1 MIN
 Arabii care au vândut spirtul ucigaş rămân în arest

Tribunalul Iaşi a decis ieri ca cei trei cetăţeni de origine arabă care au vândut spirt contrafăcut să rămână pentru încă 30 de zile în spatele gratiilor. Abdel Dawoud, fiul său Satar şi Fuad Ahmmed sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi înşelăciune. 

Ei ar fi responsabili de moartea a 14 persoane, în cazul a 9 dintre victime fiind pusă în mişcare urmărirea penală împotriva lor, iar pentru alte cinci cercetarea fiind realizată in rem. Suspiciuni sunt şi că alte două persoane care au decedat în judeţul Sibiu ar fi consumat spirtul ucigaş, însă până la acest moment nu sunt probe certe în această privinţă.

Cert este că cei trei indivizi au recunoscut că au contrafăcut alcool sanitar, folosind în loc de alcool etilic, alcool metilic. Eu au vândut apoi mii de peturi către diverşi comercianţi, prin intermediul unui depozit din Iaşi spirtul ajungând şi la mai multe magazine din judeţ. Cele mai multe victime sunt din comuna Stolniceni Prăjescu, unde au murit patru persoane, după ce au consumat spirt. Cei trei arabi sunt cercetaţi în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Comentarii