Arafat pentru Newsweek: Continuarea şcolii în pandemie, decisă de specialişti

sâmbătă, 09 octombrie 2021, 11:17
2 MIN
 Arafat pentru Newsweek: Continuarea şcolii în pandemie, decisă de specialişti

Raed Arafat conduce Grupul care a decis anularea pragului de 6 la mie de la care şcolile ar fi trecut în online. Într-un răspuns oficial, Arafat refuză să prezinte argumentele ştiinţifice care au dus la această decizie pasându-ne la altă instituţie. Newsweek România a sesizat că decizia prin care elevii merg la şcoală indiferent de rata de infectare din respectivul oraş nu a fost însoţită de niciun argument.

Niciun document nu a fost prezentat pentru a valida decizia prin care pragul pentru trecerea şcolilor în online era anulat. Newsweek România a arătat cine face parte din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României, care a decis ca elevii şi profesorii să meargă, în continuare, la şcoală chiar dacă rata de infectare depăşeşte 6 la mie. Preşedintele grupului este Raed Arafat.

Tot ieri, Raed Arafat a decis să răspundă (după mai bine de o săptămână) unei solicitări Newsweek România care îi cerea să argumenteze decizia de menţinere a şcolilor deschise indiferent de contextul epidemiologic.

„La nivelul CNSU a fost constituit Grupul de suport tehnnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase din care fac parte experţi din cadru INSP, Ministerui Sănătăţii, INBI Matei Balş, medici din cadrul MapN, personal DSP şi alţi specialişti care formulează propuneri în concordanţă cu situaţia epidemiologică din acea perioadă, propuneri care ulterior sunt analizate şi transpuse în hotărâri care sunt supuse la vot şi aprobate sau respinse.

Referitor la bazele ştiinţifice, vă rugăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică, instituţie care desfăşoară asistenţă de sănătate publică, coordonând tehnic şi metodologic activitatea în domeniul fundamentării, elaborării şi implementării strategiilor privitoare la prevenirea îmbolnăvirilor…”

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii