Atenţie, ţi s-ar putea întâmpla şi ţie! S-a trezit cu un BMW Seria 5 în proprietate, pe care i se reţinea impozit, fără să ştie absolut nimic

joi, 16 noiembrie 2023, 13:30
2 MIN
 Atenţie, ţi s-ar putea întâmpla şi ţie! S-a trezit cu un BMW Seria 5 în proprietate, pe care i se reţinea impozit, fără să ştie absolut nimic

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din oraşul sătmărean Tăşnad, s-a trezit că deţine – fără să aibe habar – un BMW Seria 5. 

Şi asta pe lângă casa şi autoturismul Volkswagen „second hand” despre care ştia. Cum a fost posibil acest lucru? Ne lămureşte articolul din PresaSM.ro.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, de la sute de kilometri depărtare, din judeţul Mehedinţi, i-a aflat datele personale, apoi cu acestea, profitând probabil fie de neatenţia, fie de complicitatea unui funcţionar, a falsificat un contract de vânzare-cumpărare şi a înregistrat maşina pe numele sătmăreanului, ca să scape astfel de plata impozitelor şi a eventualelor amenzi. Doar că individul a fost prins, după ce sătmăreanul a demarat o anchetă pe cont propriu, după ce a făcut plângere la autorităţi, iar în final magistraţii Judecătoriei Carei i-au aplicat vinovatului o amendă penală de 5.250 de lei.

Conform informaţiilor PresaSM, infractorul a mers la Biroul de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Tâmna, judeţul Mehedinţi, unde s-a folosit de contractul de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport falsificat, pentru a fi scos din evidenţa fiscală a primăriei vehiculul pe care îl deţinea în proprietate, respectiv BMW-ul Seria 5.

Doar că Poliţia Tăşnad a fost sesizată de către victima, în vârstă de 31 ani, cu privire la faptul că s-a deplasat la Primăria oraşului Tăşnad în vederea achitării impozitului aferent imobilului şi autoturismului marca Volkswagen Touran, pe care le deţine în proprietate, ocazie cu care funcţionarul de la ghişeu i-a adus la cunoştinţă că are de achitat un impozit şi pentru autoturismul marca BMW 525D. Autoturism despre care nu cunoaşte nimic întrucât nu l-a cumpărat sau deţinut vreodată.

Fiindu-i prezentat contractul de vânzare-cumpărare de către organele de cercetare penală, victima a arătat că nu a semnat acel contract şi nu cunoaşte nimic despre vehiculul marca BMW. În cadrul audierii, persoana vătămată a declarat că după ce a aflat despre faptul că o persoană a trecut vehiculul pe numele său, a luat legătura pe Facebook cu acesta şi l-a întrebat despre vehicul. Infractorul i-a promis că atunci când va reveni în ţară îl va căuta să rezolve neînţelegerea. Întrucât inculpatul nu l-a mai căutat şi nici nu a venit să rezolve neînţelegerea, persoana vătămată a formulat plângere penală împotriva acestuia.

Comentarii