De Business

Punem punctul pe știi

Auchan îi trage pe dreapta pe toţi casierii. Clienţii îşi vor scana şi plăti singuri cumpărăturile

joi, 23 februarie 2023, 23:50
1 MIN
 Auchan îi trage pe dreapta pe toţi casierii. Clienţii îşi vor scana şi plăti singuri cumpărăturile

Un mare lanţ de hipermarketuri din România a început refacerea liniilor de case din magazine şi construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienţi, ca parte a proceselor de modernizare şi digitalizare a companiei.

Clienţii vor aştepta mai puţin timp la casele de marcat, care vor fi deschise în permanenţă, informează compania Auchan. Angajaţii de la casele de marcat se vor îndrepta către o nouă meserie în cadrul companiei, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanţă şi suport clienţilor.

Noua soluţie de case propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivite atât pentru un număr redus de produse, cât şi pentru cumpărături mai voluminoase, fiind destinată pentru a evita formarea de cozi şi pentru a reduce timpul de aştepare la case.

În funcţie de dimensiunea magazinului, între 16-50 de case rapide self check-out funcţionează permanent în fiecare unitate. După scanarea produselor, clienţii pot achita cumpărăturile prin orice modalitate de plată: numerar, card bancar, bonuri de masă digitalizate.

În prezent, 12 dintre magazinele Auchan (hipermarketuri, supermarketuri şi magazine de proximitate MyAuchan) din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Braşov, Iaşi şi Timişoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate unităţile reţelei.

Vezi mai multe detalii pe ziare.com

Comentarii