Autocarul implicat în accidentul din Slovenia în urma căruia au murit trei persoane a plecat din Iaşi şi trebuia să ajungă în Sicilia

sâmbătă, 04 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Autocarul implicat în accidentul din Slovenia în urma căruia au murit trei persoane a plecat din Iaşi şi trebuia să ajungă în Sicilia

Trei români au murit, vineri, într-un grav accident de autocar, pe o autostradă din Slovenia. Alţi patru sunt răniţi. Cu toţii erau pasageri în maşina care îi transporta spre Italia, arata stirileprotv.ro.

Autocarul s-a răsturnat între localităţile Garčiani-Murska Sobota, din Slovenia. Acesta pornise din Iaşi, din România, şi s-a oprit în mai multe oraşe din ţară, până să ajungă în zona în care s-a răsturnat. A trecut prin Roman, Braşov, Sibiu şi a ieşit din ţară pe la Arad. A continuat drumul prin Ungaria, iar pe autostrada A1 din Slovenia s-a răsturnat. MAE a anunţat că două dintre persoanele decedate sunt femei, iar cealaltă este bărbat.

Se pare că şoferul nu a putut să ţină drumul, care făcea o uşoară curbă la stânga şi-a ţinut dreapta de volan şi s-a răsturnat. Reprezentantul firmei de transport spune că persoana aflată la volan era odihnită, nu era obosită, tocmai se trezise şi conducea de aproximativ o oră.

Aşadar nu ştie nici şoferul să explice deocamdată cum s-a putut produce acest accident, în care trei persoane au decedat şi patru au fost rănite. Ceilalţi 22 de cetăţeni români sunt în siguranţă, le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente şi urmează să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinaţie, precizează MAE. Cu toţii trebuiau să ajungă în Sicilia, Italia. Majoritatea pasagerilor erau muncitori care au fost preluaţi pe drum din mai multe oraşe din ţară.

Comentarii