AVERTIZARE pentru ieșenii care vor să cumpere apartament în acest bloc. Nu sunt acte

sâmbătă, 29 aprilie 2023, 13:57
2 MIN
 AVERTIZARE pentru ieșenii care vor să cumpere apartament în acest bloc. Nu sunt acte

Primarul comunei Rediu avertizează doritorii de achiziționarea unui apartament în acest bloc că nu sunt în regulă actele. Practic, dezvoltatorul ar fi ridicat un etaj suplimentar fără acordul urbanistic al Primăriei.

Mesajul Primăriei Rediu:

"Aducem la cunoștință tuturor persoanelor care prezintă un eventual interes în a achiziționa un apartament pentru familiile lor în aceste blocuri că nu sunt respectate documentațiile tehnice și planurile autorizate, în sensul că la unul dintre aceste imobile deja s-a edificat un etaj suplimentar.
În condițiile în care Autorizația de Construire emisă creează aparența legalității construcților, se impune ca persoanele interesate sa aibă cunostință de această situație, scopul prezentei comunicări fiind acela de a proteja interesele persoanelor care, cu bună credință, intenționează achiziția unui apartament în imobilele descrise.
Administrația publică locală își dorește să informeze cetățenii de bună credință că transferul dreptului de proprietate al apartamentelor din aceste imobile de tip “bloc” este condiționat de o eventuală intrare în legalitate, dacă aceasta este posibilă, respectiv dacă condițiile de urbanism permit acest lucru. Având în vedere că situația sesizată are caracter repetitiv pentru dezvoltatorul acestui proiect, autoritatea locală dă dovadă de rol activ și își dorește să descurajeze astfel de acțiuni precum și să limiteze pe cât posibil consecințele ce decurg din construirea de imobile cu aspect de nelegalitate.
În egală măsură, ne obligăm ca la momentul la care situația se va conforma la legalitate să revenim cu un nou mesaj în sensul aducerii la cunostință a acestui aspect către aceeași cetățeni interesați potențial de achiziția de apartamente în aceste imobile."

Comentarii