Babe întârziate sau zăpada mieilor? Urmează un weekend friguros și cu precipitații la Iași

vineri, 12 martie 2021, 10:39
1 MIN
 Babe întârziate sau zăpada mieilor? Urmează un weekend friguros și cu precipitații la Iași

Meteorologii ne atenționează că urmează un weekend ploios. Potrivit accuweather, în Iași, sâmbătă 13 martie, vor fi 8 grade Celsius, iar frumoasa ninsoare de la ora 10:45 se va transforma în ploaie.

Fie că ar fi vorba de Babele întârziate, fie că e zăpada timpurie a mieilor, Moldova are parte astăzi de ceea ce doar cu foarte mare curaj am putea spune că ar fi ultimele ninsori din iarna 2020-2021.

Analizând harta sinoptică din această zi, vin în minte infinite situații cvasisimilare din timpul iernii când instalarea unei circulații vestice intense la nivel continental nu aduce nimic interesant la nivelul României. Nu este cazul acum. O tendință de staționare a formațiunii anticiclonale prezente la est-nord-est de România este suficientă pentru a determina dezvoltarea unei linii de convergență ce traversează regiunea Moldovei. Pe unele areale ninsoarea din această dimineață concurează cele mai viguroase ninsori din timpul iernii ce se apropie de sfârșit.

 

De altfel, luna martie în curs pare să mai lase loc unor episoade similare atâta timp cât estimările meteorologice o indică mai degrabă ca singura lună normală din acest sezon rece. Acest normal înseamnă în bună măsură, o dezamăgire termică, pentru că primăvara ce dădea semne să se instaleze din februarie își amână zilele calde spre începutul lunii aprilie. O mică excepție se întrevede pentru duminică, cu maximă prognozată peste 10C, de care trebuie profitat.

Sursa: METEO Moldova

Comentarii