Bacalaureatul la țară: în două treimi din liceele din judeţ nu s-a înscris nici un elev la examen

miercuri, 08 iulie 2020, 01:50
3 MIN
 Bacalaureatul la țară: în două treimi din liceele din judeţ nu s-a înscris nici un elev la examen

Asta s-a întâmplat în 13 unităţi, proba de bacalaureat fiind susţinută doar de elevi din alte 6 unităţi. În unele cazuri a fost chiar un procent de promovare bun. Iată listele!

 

„Ziarul de Iaşi” a prezentat în ediţiile trecute situaţia îngrijorătoare a învăţământului rural după Evaluarea Naţională. Puţinii elevi din rural care ajung să continue cu liceul sau şcolile profesionale şi rămân şi după cele 10 clase obligatorii sfârşesc însă fără să susţină bacalaureatul, iar o parte dintre aceştia nu îşi susţin nici măcar atestatele profesionale. Astfel, în 13 unităţi cu liceu / şcoală profesională din judeţ niciun candidat nu s-a înscris pentru a susţine bacalaureatul, la nivelul întregului judeţ fiind doar 6 licee din mediul rural unde a fost susţinută proba, în unele cazuri chiar cu rezultate bune şi foarte bune.

Lista neagră

În ceea ce priveşte şcolile profesionale fără niciun candidat la bacalaureat, acestea sunt Şcoala Profesională Tătăruşi, Şcoala Profesională Stolniceni-Prăjescu, Şcoala Profesională Mogoşeşti, Şcoala Profesională Lungani, Şcoala Profesională Lespezi, Şcoala Profesională Focuri, Şcoala Profesională „Ionel Teodoreanu” Victoria, Şcoala Profesională „Nicolae Bălăuţă” Şcheia, Şcoala Profesională „Ştefan cel Mare” Cotnari, Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana, Şcoala Profesională Cozmeşti, Şcoala Profesională Fântânele şi Liceul Tehnologic Holboca.

Cele şase licee din rural unde s-a susţinut bacalaureatul sunt:

* Liceul Tehnologic „Petre P. Carp" Ţibăneşti, unde cea mai mare medie a fost 7.73, iar 8 candidaţi au reuşiţi cu medie peste 6, 15 au fost respinşi, fiind 23 în total.

* La Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu" Belceşti cea mai mare medie a fost 9,48, fiind înregistrate 9 medii de 9 sau peste 9. De asemenea, 43 de candidaţi au promovat bacalaureatul cu medie peste 6 şi doar 9 candidaţi au fost picaţi. Trei dintre cei 55 de candidaţi înscrişi nu s-au prezentat.

* La Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu" Miroslava, cea mai mare medie la bacalaureat a fost 8,83. De asemenea, au fost înregistrate 13 medii peste 6, deci candidaţi care au promovat, iar 29 de candidaţi nu au reuşit să obţină medie de promovare. De asemenea, 8 candidaţi înscrişi nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat. În total, la bacalaureat au fost înscrişi 51 de candidaţi.

* La Liceul Tehnologic Vlădeni, cea mai mare medie a fost 9,25, fiind singura peste 9. Din totalul de 32 de candidaţi înscrişi, 14 candidaţi au reuşit să obţină medii peste 6, un candidat a fost respins cu medie sub 6, dar cu note peste 5, iar 12 candidaţi nu au promovat. De asemenea, 5 candidaţi din totalul de 32 înscrişi nu s-au mai prezentat.

* La Liceul Teoretic „Bogdan Vodă" Hălăuceşti, cea mai mare medie a fost 9,8, fiind înregistrate în total 6 medii peste 9. Din totalul de 46 de candidaţi, 32 dintre aceştia au promovat bacalaureatul. De asemenea, 5 candidaţi au fost înregistraţi ca „respins” cu medii sub 6, dar cu note peste 5 la fiecare materie, iar 9 candidaţi nu fost „picaţi”.

* La Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti" Răducăneni, cea mai mare medie înregistrată este 9,48. De asemenea, 10 candidaţi au obţinut medii de 9 sau peste 9, în total 55 de candidaţi promovând bacalaureatul. Doi candidaţi au „picat” cu note peste 5, dar media finală sub 6, iar 19 candidaţi nu au reuşit să obţină 5 la toate materiile, deci au picat. Din totalul de 81 de candidaţi înscrişi, 5 dintre aceştia nu s-au prezentat. 

Comentarii