Băiatul de 18 ani care a provocat accidentul din Vaslui a decedat. Fata, adusă la Iaşi – UPDATE

vineri, 14 octombrie 2022, 11:15
2 MIN
 Băiatul de 18 ani care a provocat accidentul din Vaslui a decedat. Fata, adusă la Iaşi – UPDATE

Băiatul de 18 ani, grav rănit după ce s-a răsturnat cu maşina pe DJ 243, în comuna Perieni, a decedat, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Adolescentul se afla în maşină cu o fată de 17 ani, care a fost rănită, aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, cu multiple traumatisme. În cazul fetei, medicii au decis transferul la un spital din Iaşi şi au solicitat un elicopter SMURD pentru transport.

"Poliţia Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că, în comuna Perieni, pe DJ 243, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia au rezultat victime. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că, într-o curbă usoară la dreapta, un tânăr de 18 ani care conducea un autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-ar fi răsturnat pe partea carosabilă. În urma accidentului a rezultat decesul tânărului şi vătămarea corporală a unui pasager, tânără de 17 ani, din comuna Iana. Conducătorul autoturismului nu deţinea permis de conducere. În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Un accident de circulaţie s-a petrecut, în noaptea de joi spre vineri, pe DJ 243, în comuna Perieni. La locul producerii evenimentului au intervenit reprezentanţi ai Detaşamentul de pompieri Bârlad, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, echipată echipată cu modul pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD tip B2 şi un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui. 

UPDATE: Fata în vârstă de 17 ani care a fost implicată în accidentul de azi noapte de la Perieni, județul Vaslui a fost transportată în această dimineață la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, starea sa fiind gravă.

„Pacienta a venit cu elicopterul la Iași, a ajuns în Unitatea de Primire a Urgențelor la ora 9.45, cu un politraumatism prin accident rutier, ca pasager, era pe scaunul din dreapta și fără centură de siguranță. Are o componentă cranio-cerebrală, toracică, pulmonară și o fractură deschisă cominutivă la nivelul unei gambe, este cu indice de severitate lezional mare. A fost investigată, s-au continuat procedurile începute până la sosirea la noi și a fost internată la ATI, pe o clinică de chirurgie pediatrică pentru tratamentul specific”, a precizat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU de la Spitalul de Copii.

Comentarii