Băiețelul de 7 ani dispărut în urmă cu o lună, de negăsit. S-au reluat căutările

joi, 04 februarie 2021, 20:10
2 MIN
 Băiețelul de 7 ani dispărut în urmă cu o lună, de negăsit. S-au reluat căutările

Au fost reluate căutarile copilului dispărut cu aproape o lună în urmă, la Arad. Poliţiştii speră ca topirea zăpezii să scoată la iveală indicii care să îi ajute la găsirea băiatului de 7 ani.

Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari îl caută pe Sebi, chiar şi din aer, cu elicopter şi drone, în timp ce rudele sunt convinse că băiatul trăieşte. L-ar fi văzut cineva în Bucureşti, însă copilul ar fi fugit până la sosirea Poliţiei, scrie observatornews.ro.

În satul Vânători e forfotă mare. Peste 150 de oameni au pornit să îl caute pe băiatul de 7 ani dispărut pe 9 ianuarie.

Sebi a plecat cu un cioban în ziua dispariţiei, la o stână din apropierea casei, însă de atunci nu s-a mai întors. Astăzi, vremea s-a încâlzit, însă zona în care se presupune că a dispărut băiatul este plină de noroi.

Adina Aconstantinesei purtător de cuvânt IPJ Arad: "Zona a fost căutata la pas, canalele verificate cu ajutorul unor furci şi căngi, au fost aduşi doi câini de urmă iar din aer, un elicopeter al MAI a survolat zona"

Însă, speranţa a încolţit în sufletul familiei, după cineva le-a spus că băiatul ar fi în viaţă şi ar fi fost văzut în Bucureşti, însă, de la sesizare şi până la sosirea unui echipaj de Poliţie, băiatul de 7 ani a dispărut din nou. Mama copilului spune că cineva i-a zis că Sebi a fost văzut în Bucureşti, în sectorul 5.Căutările sunt sprijinite de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică București, cu un laborator crimininalistic mobil.

Vor fi folosiți în teren doi câini de urmă, dintre care unul pentru detectare cadavre. Câinii aparțin Centrului Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu.

În funcție de condițiile meteo, zonele extravilane vor fi survolate de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.. A.N.I.F. Arad (Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare) a sprijinit activitățile prin desecarea cu pompe a canalelor naturale de colectare a apei, în cursul zilei de ieri.

Comentarii