Băieţii buni la toate de la partidoi: iacătă-i pe viitorii candidaţi la deregătorii!

joi, 06 octombrie 2022, 01:50
3 MIN
 Băieţii buni la toate de la partidoi: iacătă-i pe viitorii candidaţi la deregătorii!

Dacă vreţi să aveţi deja o idee despre cam cine se va califica şi cine nu pentru a ocupa unele viitoare funcţii ale partidoiului în administraţia locală sau pe listele de candidaturi viitoare, ei bine, atunci trebuie să remarcăm ce treabă bună fac (nu în folosul nostru, al ieşenilor, evident, ci în acela al celor ce i-au pus pe funcţii) două personagii de la partidoiul ieşean ce au ordin să-l hăituască pe dom’ Costel de la judeţ şi să nu se mai bucure şi el că a pus şefi acolo unde direcţionează şi grosul din banul public ori european, pentru smântânirile aferente.

Primul este Lorin Coborâciu, băiatul bun la toate, omul de trimis după ţigări de şefii din gruparea lui nea Măricel&Balanişcu, uns la vremea lui şef al CA la Maternitatea Elena Doamna. Iată că acum acesta, la ordinul de partid, a putut trage sforile acolo aşa încât liberalul dom’ Costel, deşi are doi ani de când e şef de judeţ, să nu-l poată încă da jos pe managerul pus de nea Măricel de la partidoi acolo, adus special de la Bacău pentru asta la rugămintea unui amic politic. Deci, nota 10 de la dom’ Măricel, 2 de la dom’ Costel!

Al doilea este bisnismanul de partid şi de stat Lucian Niet Belciug, om de casă al famigliei Castanciu, dat în grijă la DRDP-ul lui Laicu, personagiu a cărui famiglie e cercetată de DNA că a devalizat de bani CJAS pe o filieră cu arabi. Acesta, pus şi el de partidoi şef al CA de la Spitalul de Copii, iată că a învăţat lecţia şi pare aproape de a destabiliza situaţia managerei de acolo pusă de dom’ Costel. Iar dacă la spitalul anterior nu prea trec aşa de mulţi bani, deci disputa e mai mult una de orgolii, iată că aicea e vorba de fonduri babane şi licitaţii multe, deci şi miza bate în altă direcţie. Mai ales că acuşi vin alegerile şi nevoile se anunţă mari. În acest de-al doilea caz, Belciug se spune că a luat problema în nume propriu, urmărind niscaiva interese personale sau de grup, nu de partid. Iată, de aceea, chiar şi junele Castanciu a cam luat-o pe cocoaşă, inclusiv la rubrica noastră, fără să fie cap al răutăţilor. Ei, vedeţi: cam aşa se adună echipa de competenţi…

Aşa da discurs al mult lăudatei!

Şi pentru că tot vedem că toată lumea, un’ te-ntorci, o laudă pe noua ministră a Educaţiunii, am zis că, ia, să fim măcar noi de-a-n băţulea tura asta ca să o facem pe cârcotaşii. De-un par egzamplu, iacă mostră de discurs de-al preşedintelui Iohannis, citit de el la Naţiunile Unite! Acesta cuprinde la un moment dat fraza: „România Educată este începutul implementării unui proces de reflecţie care s-a transformat într-o viziune strategică integrând procesul educaţional în filozofia Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”. Este că rivalizează cu meandrele concretului, al Bunicuţei? Şi da, aşa este: cică madam Deca lăudata e cea care l-a scris. Deci, la mai mare!

P.S. Avem trei câştigători la concursul de acum două zile la care am întrebat cine este acel scriitor clasic care a scris: „Ştiaţi că Deiul Algerului avea o bubă chiar sub nas?”. Ei, bine, este vorba de N.V. Gogol, în Însemnările unui nebun. Câştigătorii (E.A., A.P. şi A.L.),  au primit bilete de două locuri la spectacole ale Operei din Iaşi, precum şi calde felicitări din partea amicului nostru Archibald Tănase.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii