Bărbat de 52 de ani mort în urma unui infarct

marți, 30 iulie 2019, 01:49
2 MIN
 Bărbat de 52 de ani mort în urma unui infarct

Într-o singură zi, elicopterul SMURD a fost solicitat să intervină în două situaţii limită, fiind vorba despre doi pacienţi cu probleme cardiace, aflaţi în stare gravă.

Unul dintre cazuri a fost cel al unui bărbat în vârstă de 52 de ani din localitatea Tabăra, comuna Bivolari, care a decedat în ciuda eforturilor depuse de echipajul medical.

„Este vorba despre un bărbat cu suspiciune de infarct miocardic, în stop cardio-respirator neresponsiv la manevrele de resuscitare. A fost declarat decesul şi a rămas la locul solicitării“, au precizat reprezentanţii SMURD Iaşi.

Infarctul miocardic reprezintă o urgenţă medicală, care apare din cauza întreruperii bruşte a fluxului de sânge către muşchiul inimii. Din cauza faptului că debutul este brusc, iar afectarea muşchiului cardiac este rapidă, este nevoie ca pacientul să primească cât mai repede posibil îngrijire medicală.

Celălalt caz a fost al unei femei în vârstă de 80 de ani care a fost transferată la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu“ din Iaşi de la o unitate medicală din Vaslui.

Aceasta prezenta sindrom coronarian acut, precum şi bloc de ramură stângă recent instalat. Sindromul coroniarian acut se caracterizează prin diminuarea fluxului sanguin către inimă, dar şi printr-o declanşare bruscă, simptomele fiind asemănătoare cu cele ale atacului de cord.

Este important de reţinut că, dacă o persoană acuză dureri în piept şi consideră că are nevoie de ajutor medical, este neapărat să se apeleze imediat serviciul de urgenţă, în cazul unui atac de cord fiind vital să se intervină la timp.

Comentarii