Bărbaţii se tem că feminismul este un atac la adresa lor şi nu o maniera justificată a femeilor de a-şi revendica drepturile

sâmbătă, 02 martie 2024, 15:36
1 MIN
 Bărbaţii se tem că feminismul este un atac la adresa lor şi nu o maniera justificată a femeilor de a-şi revendica drepturile

Bărbaţii se tem că feminismul este un atac la adresa lor şi nu o maniera justificată a femeilor de a-şi revendica drepturile, avertizează Elena Marcu. Co-proprietara Editurii Black Bottom Books explică într-un interviu pentru PRESShub de ce ideile feministe sunt necesare pentru societatea românească şi de ce unii bărbaţi le înţeleg greşit.

 

Elenei Marcu îi este aproape imposibil să identifice o situaţie în care femeia din România să nu aibă nevoie de feminism.

„Perpetuu este vorba despre alegerile femeilor, care sunt mult prea adesea restricţionate şi aproape mereu chestionate: ce este «normal» să mănânci ca să arăţi «cum trebuie”, cum «trebuie» să te îmbraci ca să fii «decentă», cum «trebuie» să vorbeşti ca să fii «doamnă», cum «trebuie» să te mişti ca să nu fii o «târfă» sau o «rigidă», cum «trebuie» să fii «veşnic tânără», cum «trebuie» să ştii când şi cât să taci, cât şi cum să găteşti şi aşa mai departe”, argumentează ea.

Vezi interviul integral pe presshub.ro

 

Comentarii