Barbie depășește pragul de un miliard de dolari la încasări. O premieră istorică pentru o femeie regizor

luni, 07 august 2023, 10:10
2 MIN
 Barbie depășește pragul de un miliard de dolari la încasări. O premieră istorică pentru o femeie regizor

În doar 17 zile de la lansare, Barbie, regizat de Greta Gerwig, a vândut bilete de peste un miliard de dolari – o premieră pentru o femeie regizor. Ea a bătut recordul deținut anterior de Patty Jenkins, care a regizat Wonder Woman. 

Având în rolurile lui Barbie şi Ken pe Margot Robbie şi Ryan Gosling, duo deja iconic, comedia despre păpuşa care se aventurează în lumea reală a avut încasări de peste 1,03 miliarde de dolari la nivel mondial, dintre care 459 de milioane de dolari în America de Nord. Filmul, care a făcut obiectul unei campanii de marketing intense, s-a impus rapid ca un succes comercial uriaş având încasări de 53 de milioane de dolari în weekend, în America de Nord. "Filmul a captivat imaginaţia cinefililor din întreaga lume, iar aceste rezultate sunt incredibil de impresionante, cu încasări totale la nivel mondial de peste un miliard de dolari în acest weekend", a declarat Paul Dergarabedian, analist media la compania specializată Comscore, citat de news.ro.

Oppenheimer se menține în topurile celor mai bine vândute filme 

Şi Oppenheimer, de Christopher Nolan, s-a menţinut în al treilea weekend de la lansare, cu 28,7 milioane de dolari, scăzând cu doar 39% faţă de weekendul trecut şi ducând vânzările de bilete pe piaţa internă la 228 de milioane de dolari. Drama istorică a obţinut încasări de 552 de milioane de dolari la box office la nivel mondial, devenind al şaselea film al regizorului care depăşeşte pragul de 500 de milioane de dolari. Oppenheimer, care a rămas o forţă în Imax, a ajuns pe locul al treilea în clasamentul încasărilor interne, după continuarea filmului The Meg şi înaintea filmului Mutant Mayhem. În total, a fost un weekend aparte, în care patru filme au obţinut cel puţin 28 de milioane de dolari între vineri şi duminică. Drept urmare, box office-ul a avut încasări cu 98% mai mari decât faţă de acelaşi weekend din 2022 şi cu 19% peste acelaşi weekend din 2019.

Comentarii